detector.media
23.02.2016 11:05
«Українська правда» розпочала пілотний проект задля зменшення помилок в новинах
«Українська правда» розпочала пілотний проект задля зменшення помилок в новинах
Інтернет-видання «Українська правда» наразі проводить експеримент, який покликаний збільшити ефективність роботи і зменшити кількість помилок у матеріалах стрічки новин.

Про це головна редакторка видання Севгіль Мусаєва-Боровик розповіла в інтерв’ю «Детектору медіа».

«У нас є пілотний проект, який називається “Робота ньюзруму”. Ми зараз в процесі експерименту, покликаного збільшити ефективність роботи і зменшити кількість багів, помилок, недоліків саме в новинах. Ми над цим працюємо. Пізніше я вам все розповім», - зазначила вона.

Зараз над наповненням новинної стрічки «Української правди» працює семеро журналістів.

Сергіль Мусаєва-Боровик розповіла, що «УП» зараз розмірковує над створенням міжнародної редакції, завдяки якій сподівається позбутися проблеми з помилками в новинах, зумовленими неякісним перекладом.

Редакторка також підкреслила, що порталу, як й іншим виданням, наразі важко конкурувати з соціальними мережами, коли насамперед акаунти політиків стають джерелами новин, а не офіційні сайти відомств або партій.

«Якщо якісь новини у нас викликають сумніви або ми бачимо неоднозначні факти в заяві громадського діяча, то намагаємося цю інформацію перевіряти. Всі разом з редакторами радимося і приймаємо рішення, що робити з цією конкретною новиною - чи потрібно її доповнити, зателефонувати комусь за коментарем. Безумовно, можуть траплятися помилки, адже завжди має місце людський фактор. Ми їх допускаємо. Але у нас в редакції, безумовно, є стандарти, і їх в ньюзрумі всі дотримуються. Якщо новина з'являється у колег з їх джерелами - ми завжди дзвонимо своїм. Ми завжди дізнаємося теж», - підкреслила пані Мусаєва-Боровик.

Нагадаємо, в інтернет-виданні «Українська правда. Життя» незабаром з’явиться проект надихаючих лонгрідів про видатних українців.

 

Фото - «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY