detector.media
22.02.2016 16:16
Для відновлення українського мовлення на Донбасі встановлено 46 передавачів і 180 супутникових антен - МІП
Для відновлення українського мовлення на Донбасі встановлено 46 передавачів і 180 супутникових антен - МІП
Міністерство інформаційної політики України повідомляє, що зараз загалом у Донецькій і Луганський області встановлено 46 передавачів, які повинні відновити українське мовлення в регіоні після захоплення і руйнування телевеж проросійськими терористами. З цією ж метою у зоні АТО встановлено 180 супутникових антен.

Про це йдеться у звіті щодо відновлення мовлення в зоні АТО Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телерадіомовлення при Міністерстві інформаційної політики (МІП).

Комісія повідомляє, що на кінець 2015 року було встановлено 22 аналогових телевізійних передавачів та 16 FM-передавачів. На початку 2016 року встановлено ще один цифровий передавач, чотири аналагових та три FM-передавачі. У Волновасі (Донецька область) змонтовано та введено в дію цифровий передавач стандарту DVB-T потужністю 1КВт на 22 ТВК для для трансляції в цифровому мультиплексі програм «UA: Першого», «1+1», 5-го каналу, каналу «Україна», «Донбас» та каналу «ДоТБ» Донецької філії НТКУ (колишня Донецька ОДТРК). У Старобільську (Луганська область) введено в експлуатацію передавач для трансляції програм каналу «Ірта» на 53 каналі. У Попасній (Луганська область) введено в експлуатацію передавач для трансляції програм каналу «1+1» на 31 каналі.

МІП також повідомляє про відновлення мовлення Першого каналу «Українського радіо»: Волноваха - 88,7 FM, Костянтинівка - 89,9 FM (обидва міста - Донецька область), Широкий (Луганська область) - 106,9 FM. В Авдіївці (Донецька область) відновлено мовлення «UA: Першого» та каналу «ДоТБ» Донецької філії НТКУ на 12 та 30 телеканалах.

Загалом встановлено 46 передавачів. При цьому Україна отримала у якості партнерської допомоги 9 аналогових телевізійних передавачів від Республіки Польща, 15 від Литовської Республіки, 3 від Латвійської Республіки та 9 від уряду Британії для Громадського радіо. Від Сполучених Штатів Америки отримано три FM-передавачі, які планується розмістити в зоні АТО, а також отримано один АМ-передавач.

Під керуванням радника міністра з питань функціонування телерадіомовлення Олександра Бригинця встановлено 180 супутникових антен з українським пакетом мовлення для бійців на передовій в зоні АТО, повідомляє МІП. Першими шість комплектів супутникового телебачення з встановленим українським пакетом мовлення отримали бійці 24 «Залізної бригади». Організаторами та ініціаторами придбання обладнання виступили МІП, Міноборони, Концерн РРТ, Нацрада, волонтерські організації. Загалом комплекти встановлено в Секторі А – 45, в Секторах В та С – 80, в Секторі М – 55 комплектів.

Нагадаємо, у січні Олександр Бригинець повідомив, що три телевежі для відновлення українського мовлення на Донбасі заплановано побудувати до кінця поточного року. У лютому Міністерство інформаційної політики України повідомило, що протягом березня-травня буде відбудовано 180-метрову вежу на горі Карачун поблизу Краматорська (Донецька область).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY