detector.media
22.02.2016 15:32
«Україна» покаже новий документальний фільм до 30-річчя Чорнобиля
«Україна» покаже новий документальний фільм до 30-річчя Чорнобиля
До 30-річчя трагічних подій на Чорнобильській АЕС телеканал «Україна» покаже документальний фільм «Лазуровий пил».

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Стрічку зняла продакшн-компанія Ivory Films. Авторами проекту стали відомі продюсери і документалісти Ілларіон Павлюк, Олег Рогожа і Володимир Рибась.

Творцям проекту «Лазуровий пил» вдалося розшукати двох героїв з унікальною долею, які в момент катастрофи жили в Прип'яті (Київська область). Їх евакуювали з великим запізненням, але вони змогли вижити й довели, що можливо подолати непрості обставини завдяки завзятості, надії та вірі.

«Фільм є своєрідним путівником Зоною відчуження. Завдяки унікальним кадрам, які автори проекту змогли зняти на місці трагедії, глядачам вдасться повністю зануритися в атмосферу подій і разом з героями відчути страшну і дивовижну атмосферу, яка панує там, де сталася одна з найбільших техногенних катастроф», - анонсує канал «Україна».

Назва фільму походить від перекладу одної з реактивних речовин «Цезій-137»: з латинської мови слово «цезій» перекладається як «небесно-блакитний». Разом з іншими небезпечними речовинами, що були викинуті в навколишнє середовище в результаті аварії на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС, цей «лазуровий пил» погубив тисячі життів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY