detector.media
19.02.2016 17:13
Учасник мітингу за звільнення головреда-сепаратиста позивається до видання «Преступности.НЕТ»
Учасник мітингу за звільнення головреда-сепаратиста позивається до видання «Преступности.НЕТ»
Екс-співробітник прикордонної служби одеського аеропорту Павло Кучеренко, який в червні 2015 року був затриманий співробітниками СБУ в Одесі за організацію мітингу біля СІЗО на підтримку обвинуваченого в сепаратизмі редактора інтернет-видання «Насправді» Артема Бузіли, подав позов до суду на миколаївське інтернет-видання «Преступности.НЕТ».

Копія відповідного позову є в розпорядженні редакції, повідомляє сайт «Преступности.НЕТ».

Видання нагадує, що у червні 2015 року в Одесі біля СІЗО, де знаходися Артем Бузіла, зібралося близько 15 молодих людей з банерами #FREEBUZILA. 29 червня 2015 року видання «Преступности.НЕТ» написало, що організатором акції виявився співробітник прикордонної служби Одеського аеропорту Павло Кучеренко, який був затриманий співробітниками СБУ. Тоді ж редакції видання в прес-службі Одеської прикордонної службі повідомили, що він вже не є їх співробітником. Видання також написало, що Павло Кучеренко є сином члена одеського міськкому «Прогресивної соціалістичної партії України» (ПСПУ) Геннадія Кучеренка.

У листопаді минулого року Павло Кучеренко подав до суду позов на «Преступности.НЕТ», бо вважає що поширена про нього інформація є недостовірною і ганьбить його. У своєму позові він просить зобов'язати головного редактора видання Анатолія Чубаченка спростувати опубліковану інформацію, опублікувати вибачення і стягнути з відповідача 20 тис. грн. моральної шкоди. При цьому у позовній заяві не вказано, яка саме опублікована інформація є недостовірною.

Згідно з наявними матеріалами справи, Павло Кучеренко був звільнений 24 червня 2015 року з лав прикордонної служби в зв'язку зі службовою невідповідністю, це також стало причиною відмови йому у працевлаштуванні до Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На підготовче засідання суду 16 лютого, яке відбулося під головуванням судді Центрального районного суду Миколаєва Олега Батченка, Павло Кучеренко не з'явився. Наступне засідання заплановано на 28 березня.

Нагадаємо, у червні 2015 року тодішня редакція «Детектор медіа» отримала у відповідь на свій інформаційний запит від Управління Служби безпеки України в Одеській області інформацію, що редактора інтернет-видання «Насправді» Артема Бузілу та редакторку телеканалу «Бессарабия-ТВ» Олену Гліщинську (Одеса) підозрюють у кримінальному провадженні за ч.1 ст.14 (готування злочину) та ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Пізніше ЗМІ повідомили, що головред видання «Насправді» журналіст Артем Бузіла пішов на угоду зі слідством і визнав, що планував створення незалежної держави на території Бессарабії. «Суд присудив йому покарання у вигляді трьох років обмеження волі - в умовах здійснення за ним нагляду і з обов'язковим залученням до праці в спеціальному виправному центрі. При цьому буде враховано, що Бузіла провів за гратами п'ять місяців в ході слідства», - йдеться в повідомленні «Таймера».

 

Затримання Павла Кучеренка. Фото – «Преступности.НЕТ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY