detector.media
19.02.2016 15:04
Суд щодо нападу на житомирських журналістів затягується через неявку власниці готелю
Суд щодо нападу на житомирських журналістів затягується через неявку власниці готелю
19 лютого вдруге не відбулося підготовче судове засідання Богунського районного суду Житомира у справі про перешкоджання професійній діяльності журналістів. На розгляд до суду знову не з’явилася обвинувачувана – власниця готельно-оздоровчого комплексу «Хвиля» Євгенія Волинець.

Про це повідомляє «Житомир.info».

Нагадаємо, 29 жовтня 2015 року Євгенія Волинець напала на журналістів «Житомир.info» та знімальну групі каналу СК-1 під час зйомок сюжету про пожежу в будівлі «Хвилі» і пошкодила знімальну техніку. Правоохоронні органи розпочали кримінальне  провадження за ст. 171 (Перешкоджання журналістській діяльності) Кримінального кодексу України. «Житомир.info» також повідомляє, що порушено провадження й за ст.ст.347 з позначкою 1 «Умисне знищення чи пошкодження майна журналістів».

На судове 19 лютого прийшли всі п’ятеро постраждалих журналістів, але нікого зі сторони обвинувачення на суді не було. З огляду на це суд вирішив перенести розгляд справи. Суддя Наталія Гулак повідомила, що перше (підготовче) і друге (розгляд) засідання суду не можуть відбутися без обвинуваченої.

Причини неявки Євгенії Волинець суду і прокуратурі невідомі. Повістка до суду була прийнята, але не особисто власницею «Хвилі», а іншою особою. Суд з’ясовуватиме причини неявки й буде вирішувати питання в підготовчому засіданні.

Прокурор Житомирської міської прокуратури Марина Титова повідомила, що передасть повістку оперативному уповноваженому, щоб він вручив її особисто Євгенії Волинець. Вона припустила, що власниця готелю може перебувати в Польщі, адже за її номером оператор польською мовою повідомляє, що телефон вимкнений.

Наступний розгляд справи у суді призначено на 11 березня.

 

Фото: zhitomir.info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY