detector.media
19.02.2016 13:31
З 29 комунальних друкованих видань Закарпаття виходять тільки 15 – ОДА
З 29 комунальних друкованих видань Закарпаття виходять тільки 15 – ОДА
Директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА Ярослав Галас повідомив, що на Закарпатті нараховується 29 комунальних друкованих видань, але реально з них виходить 15. Як приклад вдалого роздержавлення він навів газету «Мукачівська панорама», яка самостійно виходить з 2002 року.

Про це йшлося на круглому столі з питань реформування друкованих комунальних ЗМІ, який був проведений в Ужгороді (Закарпатська область) за участі голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка, повідомляє прес-служба Комітету.

За словами Олега Наливайка, реформування комунальних друкованих ЗМІ в Україні згідно законодавства має відбутися протягом трьох років. У процесі роздержавлення видання повинні позбутися впливу органів влади.

«В Україні більше півтисячі ЗМІ, засновниками яких є органи місцевої влади. Зараз розпочався процес роздержавлення таких видань. Це європейська практика. Протягом трьох років органи державної влади, місцевого самоврядування повинні вийти зі складу засновників зазначених друкованих ЗМІ, аби не мати впливу на редакції, а відтак і можливості маніпулювати суспільною свідомістю», - сказав Олег Наливайко.

Крім того на круглому столі обговорювалось питання запуску цього року суспільного телерадіомовлення. Голова Держкомтелерадіо запевнив, що це не вплине негативно на роботу редакції Закарпатської філії НТКУ (колишня Закарпатська ОДТРК) , що висвітлює життя національних меншин.

Олег Наливайко також зустрівся з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем та головою Закарпатської обласної ради Михайлом Рівісом. Учасники зустрічі обговорили питання розвитку інформаційного простору прикордонної області.

Нагадаємо, закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (законопроект № 1123був ухвалений парламентом 24 листопада 2015 року.  21 грудня Президент України Петро Порошенко повернув його зі своїми пропозиціями для повторного розгляду. 24 грудня Верховна Рада повторно проголосувала за закон з урахуванням пропозицій Президента. 26 грудня Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY