detector.media
19.02.2016 11:01
Бірюков стверджує, що Порошенко просив його розповсюдити дезінформацію у соцмережах
Бірюков стверджує, що Порошенко просив його розповсюдити дезінформацію у соцмережах
Радник Президента України Петра Порошенка Юрій Бірюков заявив, що глава держави в лютому 2015 року попросив його організувати в соцмережах кампанію, аби дезінформувати російські й проросійські сили, які вели наступ на Дебальцево (Донецька область) щодо відходу українських військових.

Про це Юрій Бірюков написав у своєму Facebook.

«Рік пройшов, чи можна розповісти. Мене викликали 17 лютого на Банкову вдень, близько 16.00. І Петро Олексійович озвучив прохання, дещо незвичне, але обставини... Потрібно було дві доби вносити сум'яття в голови ворога - виводять або не виводять, виводять вже або через дві доби, або кинуть і не виводять? Потрібно було ввечірі влаштувати в Фейсбуці сплеск "все-добре-ми-стоїмо", і утримати цю хвилю хоча б дві доби. Будь-якою "репутаційною" ціною, просто прямолінійно брехати-брехати-брехати», - написав радник глави держави.

За його словами, «дезінформаційна хвиля» у соцмережах була провалена через вкидання у Facebook інформації про початок виведення українських сил із-під Дебальцевого.

«Близько 20.00 в МО ми погодили всі етапи інформаційних сплесків, підібрали якісь фотографії, накидали тези. Опитав-упросив всіх знайомих блогерів, вони повинні були підтримати. А потім ... А потім усе розвалилося, через вкидання в ФБ даних про те, що виведення вже починається. Тьху!», - стверджує Юрій Бірюков.

Видання «Новинарня» повідомило, що в лютому 2016 року Миколаївську обласну організацію «Блоку Петра Порошенка» очолив Юрій Бірюков – бізнесмен, організатор волонтерського фонду «Крила Фенікса», співорганізатор Волонтерського десанту в Міністерстві оборони, радник президента (з серпня 2014 року), помічник міністра оборони (з жовтня 2014-го), який називає себе «порохоботом».

Нагадаємо, президент Академії Української Преси (АУП), професор Валерій Іванов заявив, що влада, офіційні прес-центри вкидають у ЗМІ недостовірну інформацію і цим підривають довіру до журналістів. Тому медійники мають постійно перевіряти інформацію і не довіряти словам.

Як повідомляв «Детектор медіа», голова Київської організації медіапрофспілки Юка Гаврилова заявила, що багато проблем в діяльності ЗМІ пов’язані з тим, що бойові дії на Донбасі офіційно не визнані війною. «Ми вже два роки живемо у системі подвійних стандартів, де війну називають антитерористичною операцією. Адже тривалість АТО вимірюється годинами, а не роками», - підкреслила вона.

 

Фото – «НикВести»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY