detector.media
19.02.2016 10:14
Держкіно заборонило серіал «Майстер і Маргарита» Бортка і ще 20 стрічок
Держкіно заборонило серіал «Майстер і Маргарита» Бортка і ще 20 стрічок
Голова Держкіно Пилип Іллєнко повідомив про анулювання прокатних посвідчень ще 21-ї російської стрічки. Рішення прийняте на підставі того, що творці цих фільмів і серіалів внесені Міністерством культури України до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Про це Пилип Іллєнко написав у своєму Facebook.

«Сьогодні було підписано ряд наказів на виконання положень Закону України “Про кінематографію” в частині анулювання прокатних посвідчень фільмів, учасники яких внесені Міністерством культури України до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Рішення прийняті на підставі статті 15 "Про кінематографію", пункту 12 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1315 (в редакції, що набула чинності 15.01.2016 р.), листів та розяснень Міністерства культури України від 28.12.2015р. та від 16.02.2016 р. щодо порядку виконання відповідних норм», - написав голова Держкіно.

При цьому він зазначив, що визначення фільмів, прокат яких в Україні може потенційно підлягати забороні, відбувається «в ручному режимі». В прокатному посвідченні зазначається лише режисер-постановник, і доводиться вивчати фільмографію осіб, які створюють загрозу національній безпеці, аби переконатися в їх участі в тому чи іншому фільмі, з'ясувати чи зазначені фільми мають дійсне прокатне посвідчення тощо.

«Отже, ця робота здійснюється поетапно, і сьогодні були анульовані прокатні посвідчення та скасована державні реєстрація на фільми за участю Сергія Безрукова, Федора Бондарчука, Йосипа Пригожина та Олега Газманова. Деякі фільми за участю цих осіб було вже заборонено раніше, на інших підставах. Крім того, ще у 2014 році було заборонео стрічки за участю Івана Охлобистіна та Михайла Пореченкова», - повідомив Пилип Іллєнко.

Далі він опублікував список фільмів, на які анульовані прокатні посвідчення та скасована державна реєстрація: 
1. «В июне 41-го», реж. Франскевич-Лайє А.;
2. «9 месяцев», реж. Гігієнішвілі Р.; 
3. «Высоцкий. Спасибо, что живой», реж. Буслов П.;
4. «Джентельмены, удачи!», реж. Баранов А., Кисельовв Д.;
5. «Дублер», реж. Абизов Е.;
6. «Елки 2», реж. Кисельов Д.;
7. «Кухня», реж. Дьяченко Д., Крижовніков Ж.;
8. «Мама, не горюй!», реж. Пежемський М.;
9. «Мастер и Маргарита», реж. Бортко В.;
10. «Молодежка (2-15 серії)», реж.Арланов С.; 
11. «Молодежка» (16-21 серії), реж.Арланов С.; 
12. «Молодежка» (22-41 серії), реж.Арланов С.; 
13. «Обитаемый остров. Схватка», реж. Бондарчук Ф. ;
14. «Обитаемый остров. Фильм 1», реж. Бондарчук Ф.; 
15. «Про Федота Стрельца, удалого молодца», реж.Стеблянко Л.;
16. «Свадьба по обмену», реж.Грачев Д.; 
17. «Свои», реж. Месхієв Д.;
18. «Сталинград», реж.Бондарчук Ф.; 
19. «Таксистка 4”» реж. Музальова Т.;
20. «Черная комната», реж. Бабицкий О., Гольдин Ю.;
21. «Я остаюсь», реж. Оганесян К.

Всього на сьогоднішній день в рамках захисту інформаційного простору України Держкіно заборонило 423 фільми та серіали. Найближчим часом, ця робота буде продовжена, повідомляє Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, заступник Міністра культури України Ростислав Карандеєв повідомив, що найближчим часом на розгляд парламенту будуть внесені зміни, що стосуються заборони Державному агентству України з питань кіно видавати прокатні посвідчення фільмам, в яких беруть участь особи, внесені Міністерством культури до Переліку осіб, що становлять загрозу для національної безпеки України.

Водночас низка українських артистів і співаків звернулася до Президента України Петра Порошенка з вимогою заборонити імпорт і трнасляцію відео- і аудіопродукції Російської Федерації як такої, що несе елементи пропаганди.

 

Фото – «Інсайдер»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY