detector.media
18.02.2016 13:07
Потрібен новий закон, що забезпечить розвиток української мови у медіа - Кириленко
Потрібен новий закон, що забезпечить розвиток української мови у медіа - Кириленко
Віце-прем'єр - міністр культури В'ячеслав Кириленко заявив, що в Україні необхідно прийняти новий мовний закон, який буде відображати реальний стан української мови та передбачить заходи для її розвитку в ЗМІ, рекламі та кіно.

Про це він сказав під час круглого столу з нагоди Міжнародного дня рідної мови, повідомляє «Укрінформ».

«Україна потребує нового мовного закону, який відобразить сучасний стан розвитку української мови, передбачить заходи для її постійної системної та дієвої підтримки», - сказав В’ячеслав Кириленко.

Міністр культури занепокоєний станом функціонування української мови в ЗМІ, рекламі та кіно, тому мовний закон має передбачити умови функціонування української мови в цих галузях.

Він додав, що цим питанням мають зайнятись парламентарії, громадськість та наукова спільнота, адже дискусії про мовну ситуацію в Україні є болючою темою.

Нагадаємо, народні депутати пропонують встановити для радіоринку квоти не лише музичних творів українських авторів і виконавців, а й пісень українською мовою. Відповідний законопроект № 3822 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)» зареєстрували 28 січня народні депутати Олег Медуниця («Народний фронт»), Ігор Артюшенко («Блок Петра Порошенка»), Іван Крулько («Батьківщина») та Олег Ляшко («Радикальна партія»).

З ініціативою подібного законопроекту виступив на початку січня віце-прем’єр - міністр культури В'ячеслав Кириленко, який закликав прийняти зміни до закону, які дозволять відбирати ліцензії у FM-радіостанцій, що не транслюють в ефірі пісні українською мовою. 

 

Фото - ednist.info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY