detector.media
17.02.2016 16:11
У Часовому Ярі буде встановлено передавач для відновлення мовлення українського радіо
У Часовому Ярі буде встановлено передавач для відновлення мовлення українського радіо
Сьогодні, 17 лютого, до Донецької регіональної філії НТКУ (колишня Донецька ОДТРК) у Краматорську надійшов з Києва радіопередавач потужністю 50 кіловат, який працюватиме на середніх хвилях. Найближчими часом передавач буде встановлений у місті Часому Ярі (Донецька область).

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

«Завдяки новому передавачеві збільшиться зона покриття українським радіосигналом. У планах - повне покриття вільної частини Донецької області і поетапне охоплення всієї території Донбасу», - сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Раніше радник міністра інформаційної політики (МІП) з питань функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець заявив, що на звільненій і тимчасово окупованій сепаратистами території Донбасу доступний сигнал хоча б одного каналу українського телебачення чи радіо.

Нагадаємо, у лютому на Донеччині були встановлені вже три передавача для відновлення українського мовлення на Донбасі. Комісія з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Міністерства інформаційної політики (МІП) України надала прифронтовому Торецькому району (Донецька область) передавач, що використовуватиметься для місцевого мовлення на контрольовану українською владою територію і частину тимчасово окупованої території регіону. У цьому ж місяці в прифронтовому місті Авдіївці (Донецька область) було встановлено два передавачі потужністю 100 Вт і 200 Вт для відновлення мовлення українських каналів «UA:Перший» та «До ТБ» (колишня Донецька ОДТРК) на 12 та 30 телеканалах.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY