detector.media
16.02.2016 17:07
Держкомтелерадіо закликає телеканали утриматись 20 лютого від розважальних програм
Держкомтелерадіо закликає телеканали утриматись 20 лютого від розважальних програм
Держкомтелерадіо закликає телеканали утриматись 20 лютого від розважальних програм Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення закликає засоби масової інформації висвітлювати заходи, присвячені вшануванню учасників Революцій гідності, з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні 20 лютого.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

«Публікації у друкованих ЗМІ та інтернет-виданнях, тематичні теле-і радіопередачі про події та людей, які творили новітню історію України і ціною власного життя затвердили незворотність її демократичного поступу, допоможуть мільйонам наших громадян усвідомити історичне значення суспільних перетворень, стануть гідним вшануванням пам’яті загиблих героїв», - йдеться у зверненні голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка.

Держкомтелерадіо також просить телерадіоорганізації утриматись 20 лютого від трансляції комедійних фільмів, розважальних, музично-розважальних програм мажорного звучання, рекламних роликів і анонсів, що містять елементи шоу і розваг, та наповнити ефір передачами та фільмами відповідного тематичного спрямування.

«Контент вітчизняних медіа у цей день має відповідати прагненням й інтересам суспільства, сприяти його консолідації», - зазначається у зверненні Олега Наливайка.

Нагадаємо, у лютому перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак звернувся до українських ЗМІ з проханням звернути увагу на рекомендації МЗС України щодо коректного вживання політичних формулювань та термінів при підготовці журналістських матеріалів про російсько-український конфлікт.

«У ході антиукраїнської пропагандистської кампанії Кремль нав’язує міжнародній громадськості, політичним та експертним колам  вигідну російському агресору  термінологію щодо ситуації в Україні. Тому слід звернути увагу на наданий МЗС перелік сталих висловлювань, які використовує російська пропаганда, та рекомендовані коректні формулювання, які відповідають чинному законодавству України і нормам міжнародного права», - зазначає Богдан Червак. Рекомендації МЗС розміщені на веб-сайті Держкомтелерадіо.

 

Фото - Андрій Дідус.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY