detector.media
16.02.2016 13:33
Підозрювані у вбивстві журналіста Василя Сергієнка не визнають своєї вини
Підозрювані у вбивстві журналіста Василя Сергієнка не визнають своєї вини
Під час судового засідання після того, як прокурор зачитала обвинувальний акт, підозрювані у викраденні та вбивстві журналіста та громадського діяча з Черкащини Василя Сергієнка заявили, що не визнають своєї вини.

Про це повідомляє видання «ІнфоМіст».

Згідно підготовленого прокуратурою обвинувального акту трьох осіб – Воронкова, Горбенка та Забражина – підозрюють у викраденні та вбивстві Василя Сергієнка.

За результатами розгляду суд визначив почерговість подальших судових дій: допит потерпілих, свідків, потім – дослідження матеріалів провадження і допит обвинувачених. Перших свідків мають заслухати у суді 28 березня.

Як раніше повідомлялося, у справі про вбивство Василя Сергієнка – 16 томів.

Адвокат вдови загиблого журналіста Євгенія Закревська під час судового розгляду справи повідомила, що потерпіла окрім кримінальної відповідальності вимагає також стягнення 2 млн. грн. моральної шкоди.

За словами Валентини Сергієнко, суму в розмірі 2 млн. грн. моральної компенсації визначила не вона, а адвокат. «Ми з нею навіть про це не говорили. Мені важко говорити про це… Якими мільйонами можна компенсувати втрату чоловіка? Це була неймовірно талановита, розумна людина. Тому його й вибрали», - сказала вдова.

Валентина Сергієнко також розповіла, що чоловікові за кілька днів до вбивства надходили погрози. У Корсуні в той час він був разом із 88-річною матір’ю Ніною Андріївною. «Мама ледве ходить, коли почула, що він дуже закричав, вийшла з хати. Бачила, як їх троє схилилися над ним. Вона просила їх, молила, щоб вони його відпустили», – говорить дружина вбитого журналіста.

Нагадаємо, 4 квітня 2014 року невідомі викрали Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі.

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

«Дії останніх кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини),  п. п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі», - повідомляє Черкаська прокуратура.

У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

 

Василь Сергієнко. Фото: urp1990.com.ua

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY