detector.media
16.02.2016 12:16
Поліція відкрила провадження за заявою від журналістки Христини Бердинських про погрози
Поліція відкрила провадження за заявою від журналістки Христини Бердинських про погрози
Слідчий відділ Подільського управління поліції Києва відкрив кримінальне провадження за фактом погроз журналістці видання «Новое время страны» Христині Бердинських, які вона отримала в смс-повідомленні.

Про це інформує Відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Києві.

«Слідчим відділом Подільського управління поліції розпочато кримінальне провадження за статтею 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні поліції.

У рамках досудового розслідування правоохоронці провели низку першочергових слідчих дій, у тому числі - опитали журналістку. Розслідуванням кримінального провадження займатиметься поліція Оболонського райуправління поліції.

Нагадаємо, що 12 лютого журналістка Христина Бердинських отримала смс із погрозами, у якому невідомий застерігав її від подальших матеріалів про компанію «Київгаз». Того ж дня журналістка звернулася до Подільського районного управління Національної поліції із заявою. Христина Бердинських пов’язує погрози зі своєю журналістською діяльністю.

Журналістка передала поліції роздруківку смс-повідомлення і телефонного номера, з якого надійшло повідомлення, а також примірник журналу «Новое время страны» від 22 січня 2016 року, в якому вийшов великий матеріал Христини Бердинських про бізнес глави «Опозиційного блоку» Юрія Бойка, у якому згадувалася й компанія «Київгаз», якою керує зять пана Бойка Сергій Горовий.

 

Фото – «Еспресо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY