detector.media
15.02.2016 14:07
Поліція зареєструвала заяву від Христини Бердинських про погрози
Поліція зареєструвала заяву від Христини Бердинських про погрози
Журналістка видання «Новое время страны» Христина Бердинських у п’ятницю, 12 лютого, звернулася до Подільського районного управління Національної поліції із заявою про погрози, які вона отримала в смс-повідомленні.

Поліція прийняла заяву, допитала журналістку та розпочала досудове розслідування з попередньою кваліфікацією: частина 1 статті 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством). Про це в коментарі «Детектору медіа» повідомила особисто Христина Бердинських.

Нагадаємо, що 12 лютого журналістка отримала смс із погрозами, у якому невідомий застерігає її від подальших матеріалів про компанію «Київгаз».

Журналістка передала поліції роздруківку смс-повідомлення і телефонного номера, з якого надійшло повідомлення, а також примірник журналу «Новое время страны» від 22 січня 2016 року, в якому вийшов великий матеріал Христини Бердинських про бізнес глави «Опозиційного блоку» Юрія Бойка, у якому згадувалася й компанія «Київгаз, якою керує зять пана Бойка Сергій Горовий.

Христина Бердинських пов’язує погрози зі своєю журналістською діяльністю. «Я впевнена, що це пов’язано з моєю журналістською роботою, що це спосіб мене залякати, щоб у мене виникла самоцензура до політичних тем. Я буду робити все можливе, щоб зясувати, хто за цим стоїть. Саме тому я і звернулася до поліції», - сказала вона.

Фото – Facebook Христини Бердинських

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY