detector.media
15.02.2016 12:34
BAFTA-2016 здобули «Легенда Г’ю Гласса», Леонардо ДіКапріо та Брі Ларсон
BAFTA-2016 здобули «Легенда Г’ю Гласса», Леонардо ДіКапріо та Брі Ларсон
14 лютого в Лондоні відбулася церемонія нагородження 69-ю премією Британської академії кіно й телебачення (BAFTA).

Про це йдеться на сайті премії.

Цього року найбільше номінацій – по дев’ять – на BAFTA мали фільми «Міст шпигунів» Стівена Спілберга і «Керол» Тодда Гейнса. Втім, першому вдалося вибороти лише одну нагороду, а другому – жодної. Натомість тріумфатором стала стрічка «Легенда Г’ю Гласса» (The Revenant), яка перемогла в п’яти з восьми своїх номінацій.

Зокрема, «Легенду Г’ю Гласса» визнано найкращим фільмом року. На додачу картині дісталися статуетки за найкращі режисуру (Алехандро Іньярріту), роботу оператора (Еммануель Любецькі), звук і найкращого актора в головній ролі (Леонардо ДіКапріо).

Найкращою актрисою BAFTA визнала Брі Ларсон за головну роль у стрічці «Кімната». Найкращими акторами другого плану стали Марк Райленс («Міст шпигунів») і Кейт Вінслет («Стів Джобс»).

Статуетками за найкращий оригінальний сценарій були відзначені сценаристи фільму «У центрі уваги» Том МакКарті та Джош Сінгер, за найкращий адаптований сценарій – Адам МакКей і Чарльз Рендольф («Гра на пониження»).

Видатним британським фільмом BAFTA назвала стрічку «Бруклін» режисера Джона Кроулі. А статуетку за видатний дебют здобули творці фільму «Тіб» – режисер Наджи Абу Новар і продюсер Руперт Ллойд (копродукція Йорданії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Катару та Великої Британії).

Найкращим документальним фільмом за версією BAFTA стала «Емі» Азіфа Кападії, інтерв’ю з яким нещодавно опублікував «Детектор медіа», найкращим короткометражним фільмом – «Оператор» Керолайн Бартліт і Ребекки Морган, а найкращим неангломовним фільмом – аргентинська чорна комедія «Дикі історії».

В анімації нагороди дісталися повнометражному мультфільму «Думками навиворіт» режисера Піта Доктера і короткометражній анімації «Едмонд» Ніни Ґанц та Емілі Джоффрой.

Нагороду за найкращу музику отримав композитор Енніо Морріконе за саундтрек до фільму «Мерзенна вісімка» Квентіна Тарантіно.

Перемогу в чотирьох номінаціях виборола стрічка «Шалений Макс: Дорога гніву»: найкращі монтаж, дизайн, костюми, грим. А за найкращі спеціальні візуальні ефекти була відзначена картина «Зоряні війни: Пробудження Сили».

Премією «Зірка, що сходить» британські кіноакадеміки нагородили актора Джона Боєгу, який зіграв Фінна в «Зоряних війнах: Пробудження Сили». Почесною нагородою BAFTA за видатні досягнення в кінематографі був відзначений американський актор, сер Сідні Пуатьє.

Фото - Facebok BAFTA

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY