detector.media
15.02.2016 11:18
Незважаючи на блокування Роскомнаглядом, видання «Крим.Реалії» - друге за цитованістю у Криму
Незважаючи на блокування Роскомнаглядом, видання «Крим.Реалії» - друге за цитованістю у Криму
Російська інформаційно-аналітична система «Медиалогия» опублікувала рейтинг медіаресурсів окупованих Криму і Севастополя за 2015 рік, згідно з яким незалежне українське видання «Крим.Реалії» («Радіо Свобода») опинилося у трійці лідерів серед ЗМІ за цитованістю.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За даними системи, найбільш цитованим кримським виданням є інформагентство «Крыминформ», підконтрольне російській владі Криму (індекс цитованості – 2 958,37). На другому місці – «Крим.Реалії» (індекс цитованості – 315,94), на третьому – інформагентство «РИА Крым» (індекс цитованості – 264,83).

Російський політик Володимир Гарначук, який займається громадською діяльністю в Криму, коментуючи дані медіарейтингу, зазначив, що видання «Крим.Реалії» заблоковане на території Росії на вимогу Роскомнагляду.

У числі найбільш цитованих ЗМІ також вказані кримський телеканал «Первый крымский», агентство QHA, сайт «15 минут» (обидва – кримськотатарський медіахолдинг ATR), газета «Крымская правда», та інші.

«Рейтинг побудований на основі бази ЗМІ системи «Медиалогия», що включає близько 30 200 джерел: ТБ, радіо, газети, журнали, інформаційні агентства, інтернет-ЗМІ. Період дослідження 1 січня – 31 грудня 2015 року», – вказують у дослідженні.

«Медиалогия» – російський розробник автоматичної системи моніторингу та аналізу ЗМІ в режимі реального часу. Компанія була створена 2003 року. Система складається з бази даних ЗМІ і автоматизованого аналітичного модуля, який дозволяє проводити самостійний пошук і аналіз за кількісними і якісними характеристиками за будь-який заданий період.

«Крим.Реалії» – кримський проект української служби «Радіо Свобода» – стартував у березні 2014 року, відразу після окупації Російською Федерацією Кримського півострова. «Крим.Реалії» є частиною некомерційної інформаційної служби Radio Free Europe/Radio Liberty, яка ставить своїм завданням поширення цінностей демократії і громадянського суспільства, звертаючись до аудиторії тих країн і регіонів, у яких свобода преси або заборонена, або обмежена владою, або поки не стала нормою життя суспільства.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY