detector.media
Ольга Герасим'юк
для «Детектора медіа»
15.02.2016 10:00
Московські пропагандисти здохли
Це було очевидно на експертному зібранні ОБСЄ «Пропаганда війни і ненависті і свобода масової інформації», яке проходило у Відні 12 лютого

Це вже не породисті геббельсовидні пси - це кумедні опудала, що зараз працюють уже самі на себе. Вони навіть не знали, які були жалюгідні й комічні - дами в стразах з мікрофонами каналу «Россия», істеричний англомовний паяц у георгіївській стрічці, що представлявся як Russia Today і робив селфі з дамами в стразах, - таких є у світі:) Замучені комплексами й оплачені російським Вовочкой, вони принаймні в своєму дзеркалі здаються собі в своїй ванній кимось дуже важливим.
Ну, й майор чи сержант, чи поручік - кореспондент «Звезды», що викрикував заготовлені тексти, намагався всіх переверещать, вистрибував на задньому ряду з істериками - аж Дуня Міятович, вперше, здається, за всю кар'єру, зупинила роботу й сказала, що викличе охорону...
Воссідав ще цілий ряд уже чистих експонатів з мезозоя російськоі пропаганди - автор кніг про Путіна, член Спілки письменників СРСР, що пам'ятає сталінські часи, а зараз представляє якусь громадську палату, разом із кругленькою дамою з цієі ж палати, якій високий амбал в зачісці Іванушки дихав за спиною й подавав папірці - і вона гнівно декламувала всяке з них, а потім напружувалася, вертіла очицями й шипіла одразу комусь в Москву в телефон, «дєлала доклад». А ще сидів ряд якихось огрядних представників Спілки журналістів Росії, що в паузах сплескував «ай да бєлимі рученьками» й заводив приспів - щось про дружбу й «поніманіє»... І ще один старший дядечко, що представився казахом :), але казахів із такою зовнішністю природа ще не намутірувала... Він дрібуляв навколо столу й, услужливо зігнувшись, тримав диктофон перед кожним із цього паноптикума, а потім і сам взяв слово й раптом обгидив увесь свій Казахстан за його несвободу слова :)
Майор із «Звезды» кричав у космос тексти про «ми єдіний народ» і «ми любім наших братьєв», а весь перелічений вище хоровод підспівував «пріпєв» - і все це було не що інше, як зйомка сюжетів для звіту тим, хто послав їх на цей форум.
Акуратно прибравши всю решту людей і подій, вони склепають (і вже склепали) сюжети з цих частушок - that's it.
Європейці намагаються завести розмову про стандарти, про спільне визначення пропаганди й тероризму - і це правильна робота, без якої ще сто років ми не матимемо таких визначень... Робота довга, теоретична, що потребує мозкової атаки не однієї сотні філософів і практиків... Досі це ще не вдалося зробити - і справа нині робиться ще важчою...
Але росіяни - абсолютно безнадійні для цього. Вони скоморошествують, кривляються, смішать всіх і псують повітря - і, здається, це вже чисте самообслуговування. Бо розіграний ними спектакль - рівня тамбовського клубу художньоі самодіяльності, якщо там такий є.
Гірше всього те , що вони це робили в щирій праведній вірі в свою правоту й богообраність, вони - мавпа з гранатою. Всі спроби з ними інтелігентно поговорити - абсолютно марні...Це - гумконвой і замаскований під бродячий цирк загін зомбі, що може покусать і розчленувать...Їх не можна пускати на поріг!
І - звідки лише можливо, виключать їхнє хворе типу телебачення, їхні отруйні типу фільми й пісні! Висновок, в якому не сумніваюся.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY