detector.media
12.02.2016 15:33
У Херсоні депутати звільнили редактора комунальної газети «Херсонський вісник»
У Херсоні депутати звільнили редактора комунальної газети «Херсонський вісник»
Сьогодні, 12 лютого, сесія Херсонської міської ради ухвалила рішення про звільнення з посади головної редакторки комунальної газети «Херсонський вісник» Ірини Снігур.

Як повідомляє «Херсон-онлайн», проголосували за звільнення редактора 28 депутатів з 34 присутніх на сесії.

Видання також пише, що раніше міськрада вирішила ліквідувати комунальне підприємство, що випускає газету «Херсонський вісник». У зв'язку з цим 30 грудня 2015 року Ірина Снігур начебто була попереджена про можливе звільнення. Датою звільнення міськрада визначила 1 березня 2016 року, тобто через два місяці після попередження.

Як повідомили «Детектору медіа» в Херсонській міськраді, звільнення Ірини Снігур пов’язане із роздержавленням ЗМІ і ліквідацією комунального підприємства, яке випускає «Херсонський вісник». У міськраді зазначили, що газета є «офіційним виданням Херсонської міської ради», і саме депутати призначають і звільняють головного редактора видання. Водночас було заявлено, що офіційний коментар повинна надати секретар міськради Олена Урсуленко, яка, як було наголошено, «керувала редакцією газети». Наразі пані Урсуленко перебуває на сесії і надати коментар не може. «Детектор медіа» намагатиметься взяти у неї коментар пізніше.

Телефон редакції «Херсонського вісника» наразі не відповідає.

Варто нагадати, що Національна спілка журналістів України (НСЖУ) заявила про необхідність кримінальної відповідальності посадовців, які, порушуючи законодавство про реформування друкованих ЗМІ, ініціюють ліквідацію газет, намагаються відібрати у редакцій майно та приміщення чи звільнити редакторів. Про це йдеться у зверненні до Міністерства внутрішніх справ та лідерів політичних сил, яке було ухвалене пленумом Спілки.

Нагадаємо, закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (законопроект № 1123був ухвалений парламентом 24 листопада 2015 року.  21 грудня Президент України Петро Порошенко повернув його зі своїми пропозиціями для повторного розгляду. 24 грудня Верховна Рада повторно проголосувала за закон з урахуванням пропозицій Президента. 26 грудня Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

 

Фото - city.kherson.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY