detector.media
12.02.2016 12:33
Підприємство, засновниками якого є нардепи «Блоку Петра Порошенка», позивається до IA ZIK
Підприємство, засновниками якого є нардепи «Блоку Петра Порошенка», позивається до IA ZIK
Львівська інформаційна агенція ZIK заявляє, що до неї позивається львівське ТОВ «Корпорація КРТ», засновниками якої начебто є депутати Верховної Ради України Ярослав і Богдан Дубневичі.

Про це йдеться на сайті IA ZIK.

Як повідомляє, IA ZIK , «Корпорація КРТ» подала позов до Господарського суду Львівської області з метою відстояти свої честь, гідність і ділову репутацію.

Інформаційна агенція ZIK пов’язує судовий позов із публікацією журналістського розслідування  «Конверт розпечатано» про діяльність так званих «конвертаційних центрів», організованих у Києві.

«Розслідуючи роботу та наслідки діяльності згаданого "конвертаційного центру", журналісти IA ZIK виявили махінації та оборудки з державними коштами, до яких причетні високопосадовці. Йдеться про Товариство з обмеженою відповідальністю "Корпорація КРТ" (код платника 37786903), що у Львівській області (юридична адреса с. Зубра, вул. Б.Хмельницького, 144; офіс ТОВ «Корпорації КРТ» вказаний за адресою м. Львів, вул. Ак. Лазаренка,1). Засновниками товариства є депутати Верховної Ради України – Дубневич Богдан Васильович, 1962 року народження, та Дубневич Ярослав Васильович, 1969 року народження», - йшлося у матеріалі, опублікованому на ZIK 18 грудня 2015 року. 

У прес-службі «Корпорації КРТ» «Детектор медіа» повідомили, що дійсно подали до суду на львівську інформаційну агенцію ZIK. На прохання підтвердити чи спростувати повідомлення про те, що народні депутати Богдан і Ярослав Дубневичі є засновниками підприємства, у компанії відповіли: «Щодо інформації про засновників, то вона є у вільному доступі».

Як йдеться на сайті Верховної Ради України, Ярослав Дубневич обраний до парламенту за списком «Блоку Петра Порошенка» і очолює Комітет з питань транспорту. Богдан Дубневич також входить до фракції «Блоку Петра Порошенка» і є головою підкомітету з питань державних інвестиційних проектів та аналізу ефективності управління підприємствами державного сектору економіки Комітету з питань бюджету.

Нагадаємо, перший заступник генерального директора «Укрзалізниці» Максим Бланк подав позов до Голосіївського районного суду столиці проти журналістки програми розслідувань «Схеми. Корупція в деталях» Анастасії Іванцової та Київського бюро «Радіо Свобода».

 

Ярослав та Богдан Дубневичі. Фото – «Громадське ТБ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY