detector.media
10.02.2016 14:06
Наразі російських журналістів не акредитують в зоні АТО - Лисенко
Наразі російських журналістів не акредитують в зоні АТО - Лисенко
Спікер Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що наразі журналісти російських ЗМІ не можуть отримати доступ до зони АТО, і робота з ними не ведеться.

Про це він заявив в інтерв'ю російській «Новой газете», яке взяла собкор видання у Києві Ольга Мусафірова.

Коресподент «Новой газеты» запитала Андрія Лисенка про тонкощі акредитації російських журналістів в зоні АТО.

«Тут все просто: зараз роботи з російськими журналістами в зоні АТО немає. Більшість громадян з паспортами Російської Федерації і посвідченнями "Преса" виявилися розвідниками, не пройшли перевірку Служби безпеки України. Тому прийнято рішення - до військових їх не пускати, чи не акредитувати, в'їзд в країну закрити. Тільки дуже небагатьом кореспондентам з Росії видано прес-карти. Громадяни України, які співпрацюють з російськими ЗМІ, як правило, об'єктивно висвітлюють ситуацію», - відповів спікер АП з питань АТО.

За словами Андрія Лисенка, «найбільш вдячні» читачі і глядачі українських ЗМІ - аналітики з ГРУ Генштабу Збройних сил і ФСБ Росії. «Вони цим майстерно навчилися користуватися для вкидання дезінформації і створення масових психозів. Ми це і в 2014-му, і в минулому році спостерігали», - заявив він.

Нагадаємо, під час засідання Івано-Франківського міського суду Руслан Коцаба, якого звинувачують у державній зраді й перешкоджанні діяльності Збройних сил України, заявив, що працював журналістом каналу «112 Україна», виконував завдання у якості військового кореспондента на Донбасі і отримав для здійснення редакційних завдань акредитацію СБУ. Водночас телеканал не надав у відповідь на запит MediaSapiens підтвердження такої інформації. Канал «112 Україна» лише заявив, що «Руслан Коцаба співпрацював із телеканалом "112 Україна" в якості стрингера на підставі цивільно-правового договору, строк дії якого закінчився 31 грудня 2014 року».

 

Фото – «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY