detector.media
10.02.2016 13:33
Роскомнагляд заблокує видання «Апостроф» за невидалення публікації із заявою Чубарова (ДОПОВНЕНО)
Роскомнагляд заблокує видання «Апостроф» за невидалення публікації із заявою Чубарова (ДОПОВНЕНО)
9 лютого Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) повідомила українське інтернет-видання «Апостроф» про «порушення порядку розповсюдження інформації на території РФ» і дала добу для видалення матеріалів начебто «екстремістського характеру».

Про це повідомляє видання «Апостроф» на своєму сайті.

«Відповідно до статті 15.3 Федерального закону від 27.07.2006 № 149-ФЗ "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації" повідомляємо, що згідно з вимогою Генеральної прокуратури Російської Федерації від 09.30.2015 № 27-31-2015 / Ід3248-15 інформація, розміщена на інформаційному ресурсі http://apostrophe.com.ua , містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку. На підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації від 30.09. 2015 № 27-31-2015/Ід3248-15 про вжиття заходів щодо обмеження доступу до інформаційних ресурсів, що поширюють інформацію, що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, доступ до інформаційного ресурсу (сторінок) http://apostrophe.com.ua обмежується операторами зв'язку на території Російської Федерації», - йдеться в листі відомства, спрямованому до редакції.

Претензії російського відомства викликала новина «Апострофа», в якій глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що Україні належить готуватися до відкритої війни проти РФ.

«Розміщені матеріали, що містять заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, а саме: Заклики до здійснення екстремістської діяльності. Інтерв'ю Чубарова українському телеканалу 5 канал містить заклики до порушення територіальної цілісності Російської Федерації. Зокрема, в інтерв'ю Чубарова містяться такі висловлювання: "Я один з тих, хто закликає готуватися до гіршого - до відкритої війни з Росією... Якщо ми дійсно дбаємо про Україну, хочемо, щоб вона відбулася, і ми жили в країні, яка користується високою повагою серед своїх сусідів, і головне, сама себе поважає - ми повинні повернути Крим. Тому для нас війна закінчиться тільки тоді, коли Крим буде в складі української держави..."», - заявляє Роскомнагляд.

Як повідомив перший заступник головного редактора «Апострофа» Денис Попович, Роскомнагляд дав добу для видалення матеріалів «екстремістського характеру» про що видання має повідомити російську сторону.

Як повідомили «Детектор медіа» в редакції, «Апостроф» не буде виконувати вимоги Роскомнагляду, це принципова позиція видання.

«Упродовж сьогоднішнього дня нас ще можуть читати в Росіі, але починаючи з 00.00 11 лютого 2016 року, сайт буде заблокований на території РФ», - повідомляє «Апостроф». 

Нагадаємо, Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) вимагає від інтертнет-видання «Українська правда» негайного видалення новини про заяву глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, опубліковану 1 квітня 2015 року під назвою «Україні належить готуватися до відкритої війни з Росією – Чубаров», де глава Меджлісу зробив прогноз подальшого розвитку українсько-російських стосунків.

У січні 2016 року Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) заборонила на території РФ доступ до сайту ЛІГА.net начебто за «заклики до здійснення екстремістської діяльності».

Того ж місяця під повне блокування Роскомнагляду потрапив сайт українського інформагентства «РБК-Україна». Видання зазначає, що покарання було введене через матеріал «"Путін помер": торішній кліп знову актуальний», розміщеному на порталі «РБК-Україна Styler». Водночас офіційний представник Роскомнагляду Вадим Ампелонський у коментарі російському інформагентству RNS назвав іншу причину блокування сайту «РБК-Україна» - нібито за заклики до війни з Росією.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY