detector.media
10.02.2016 10:34
Роскомнагляд вимагає від «Української правди» видалення новини із заявою Чубарова
Роскомнагляд вимагає від «Української правди» видалення новини із заявою Чубарова
Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) вимагає від інтертнет-видання «Українська правда» негайного видалення новини про заяву глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, опубліковану 1 квітня 2015 року.

Про це йдеться у новині на сайті «Української правди».

Роскомнагляд надіслав відповідний лист на адресу Google, зобов'язавши його повідомити про вимогу вилучення новини «Українській правді». При цьому російська служба, що здійснює цензуру в інтернеті, посилається на вимогу Генеральної прокуратури РФ і заявляє, що новина повинна бути негайно видалена як така, що начебто містить заклики до масових заворушень та екстремізму.

Мова йде про новину від 1 квітня 2015 року «Україні належить готуватися до відкритої війни з Росією – Чубаров», де глава Меджлісу Рефат Чубаров зробив прогноз подальшого розвитку українсько-російських стосунків. Він висловив переконання, що у будь-якому разі Україні варто готуватися до найгіршого сценарію – відкритого конфлікту з РФ.

«Українська правда» нагадує, що за законами РФ, два подібних «порушення» дають підстави Роскомнагляду заблокувати доступ до інформаційного ресурсу на території Росії.

Нагадаємо, у січні 2016 року Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) заборонила на території РФ доступ до сайту ЛІГА.net начебто за «заклики до здійснення екстремістської діяльності».

Того ж місяця під повне блокування Роскомнагляду потрапив сайт українського інформагентства «РБК-Україна». Видання зазначає, що покарання було введене через матеріал «"Путін помер": торішній кліп знову актуальний», розміщеному на порталі «РБК-Україна Styler». Водночас офіційний представник Роскомнагляду Вадим Ампелонський у коментарі російському інформагентству RNS назвав іншу причину блокування сайту «РБК-Україна» - нібито за заклики до війни з Росією.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY