detector.media
08.02.2016 11:42
«1+1» починає виробництво міні-серіалу «Залишенець. Чорний ворон» за романом Василя Шкляра
«1+1» починає виробництво міні-серіалу «Залишенець. Чорний ворон» за романом Василя Шкляра
Канал «1+1» розпочинає виробництво 4-серійної історичної драми «Залишенець. Чорний ворон» за мотивами однойменного роману українського письменника Василя Шкляра.

Про підписання угоди між «1+1» і Василем Шкляром повідомив 5 лютого під час круглого столу на тему «Майбутнє російського продукту на українському телеринку» генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, інформує прес-служба каналу.

«Перед нами стоїть вибір – чи можемо ми створити новий архетип, нові образи для України? Саме тому, ми знімаємо історичну драму за романом Володимира Лиса «Століття Якова», тому робимо фільм за романом Василя Шкляра «Чорний ворон». Ми намагаємось перевести дискурс в іншу площину – нам потрібні власні герої, свої ідеологізми», - вважає він.

Роман «Залишенець. Чорний ворон» відтворює одну із сторінок вітчизняної історії – боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках. На їхньому чорному бойовому прапорі було написано: «Воля України або смерть». У 1921 році чотирирічна війна, яку Росія розв'язала проти Української Народної Республіки, закінчилася. Проте збройна боротьба ще роками тривала майже на всіх теренах України. Повстанці Холодного Яру відчайдушно чинили опір радянській окупації, боролися за свободу українського народу, жертвуючи власним життям.

«Екранізацію «Чорного ворона» давно очікують у суспільстві, адже свого часу роман сколихнув багатьох людей. Сама ідея це зробити циркулювала з моменту появи самого твору, вона часто виникала у середовищі читачів, оскільки була відкрита абсолютно нова і невідома більшості людей сторінка історії. Я дуже втішений, що це станеться, бо це є однією з цілей мого життя. Власне роман був передчуттям тих подій, які відбуваються сьогодні у нас у країні», - коментує автор роману Василь Шкляр.

«Залишенець. Чорний ворон» - уже другий проект каналу «1+1», присвячений художньому переосмисленню вирішальних історичних подій новітньої історії України.

Нагадаємо, що нещодавно компанія «1+1» продакшн» завершила зйомки 4-серійної україномовної історичної драми «Століття Якова» за мотивами однойменного роману українського письменника Володимира Лиса, лауреата премії «Коронація слова».

Дії картини розгортаються в період з моменту закінчення Першої світової війни і до наших днів. Це історія волинського селянина Якова, який проти своєї волі був втягнутий в історичні конфлікти.

Сценаристом драми «Століття Якова» став Андрій Кокотюха, режисером-постановником виступив Бата Недич, оператор-постановник - Ігор Іванов, художник-постановник - Сергій Бржестовський, а художник по костюмах - Ірина Гергель.

Роль Якова зіграли одразу два українських актора: в зрілому віці - Станіслав Боклан, а в юності - Роман Луцький. У драмі також знялися українські актори Людмила Загорська, Олег Примогенов, Андрій Самінін, Наталя Доля, Олександр Печериця і Ганна Топчій, а також переможець дитячого талант-шоу «Маленькі гіганти» Женя Лебедин.

Прем’єра «Століття Якова» відбудеться на «1+1» навесні 2016 року.

«Детектор медіа»

Фото надане прес-службою «1+1»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY