detector.media
27.10.2015 16:27
Фільм Сергія Лозниці «Подія» вийде в український прокат у листопаді
Фільм Сергія Лозниці «Подія» вийде в український прокат у листопаді
Дистрибуцією стрічки займається заснована Сергієм Лозницею кінокомпанія Atoms & Void

Новий документальний фільм режисера Сергія Лозниці «Подія» вийде в український прокат у листопаді. Про це на прес-конференції в рамках кінофестивалю «Молодість» повідомила продюсер Марія Шустова-Бейкер, яка співпрацює із Сергієм Лозницею.

 

«В Україні з листопада фільм буде [демонструватися] в Києві в кінотеатрі "Жовтень", і я сподіваюся, що потім ще в інших містах - Одеса, Львів», - повідомила вона.

 

«Подія» - документальний фільм, знятий у копродукції Нідерландів та Бельгії. У ньому йдеться про драматичні події серпня 1991 року в Ленінграді, коли на Палацову площу міста вийшли тисячі людей на підтримку демократичних сил. «Подія» змонтована з кадрів хроніки, знятої шістьма режисерами кіностудії «Лендокфільм» під час серпневого путчу 1991 року.

 

Дистрибуцією стрічки займається заснована Сергієм Лозницею кінокомпанія Atoms & Void. Пані Шустова-Бейкер нагадала, що світова прем'єра «Події» відбулася у вересні на 72-му Венеційському кінофестивалі, після чого фільм було представлено на міжнародному кінофестивалі в Торонто. А в жовтні «Подія» здобула головний приз Ризького міжнародного кінофестивалю (Латвія). У листопаді фільм буде показано у Вільнюсі (Литва) і Таллінні (Естонія).

 

«Права придбані в Польщі, де фільм вийде на екрани в травні, в Нідерландах і Бельгії. Є інтерес і на інших територіях - Англія дивиться, Америка. Наше завдання, як і з "Майданом", - показати цей фільм усюди», - сказала пані Шустова Бейкер.

 

У Росії прем'єра стрічки відбудеться на кінофестивалі «Артдокфест», де «Подія» буде фільмом відкриття. «Цей фільм необхідно показати в Петербурзі на Палацовій площі», - зауважив на прес-конференції сам режисер. «Хотілося б, щоб його і на телебаченні російському показали», - додала продюсерка.

 

Нагадаємо, що українська прем'єра «Події» відбулася на кінофестивалі «Молодість», де стрічка стала спеціальною подією.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY