detector.media
26.10.2015 10:38
28 жовтня в ток-шоу «Донбас: чесно» обговорять результати місцевих виборів на Донбасі
28 жовтня в ток-шоу «Донбас: чесно» обговорять результати місцевих виборів на Донбасі

28 жовтня о 16.00 дивіться сьомий випуск соціально-політичного ток-шоу «Донбас: чесно» в прямому ефірі Центрального каналу (КДРТРК). Тема програми: «Донбас: вибори без вибору чи вибір є?».

 

Результати голосування на підконтрольній Україні території в Донецькій та Луганській областях на місцевих виборах від 25 жовтня в прямому ефіри обговорять:

- Сергій Гармаш, головний редактор інформаційної агенції «ОстроВ»;

- Сергій Коваленко, координатор донецького осередку ВГО «Комітет виборців України»;

- Іван Варченко, радник міністра внутрішніх справ України;

- Борис Захаров, правозахисник, керівник адвокаційного центру Української Гельсінської спілки з прав людини;

- Олександр Черненко, народний депутат України.

 

Ведучий ток-шоу - Костянтин Грубич.

 

Закон про місцеві вибори, ухвалений 14 липня, передбачив проведення місцевих виборів 25 жовтня по всій Україні, крім окупованих територій. Але фактично місцеві вибори не відбулися також і в Маріуполі, і в Красноармійську (Донецька області) - їх було зірвано.

 

На початку жовтня опитування фонду «Демократичні ініціативи» прогнозувало низьку явку на виборчі дільниці жителів підконтрольних територій Донецької і Луганської областей. Основний мотив відмови від участі у виборах - люди не бачать кандидатів і партій, за яких вони могли б проголосувати, а також упевнені в тому, що вибори не змінять їхнього життя.

 

Чи відбулися вибори для прифронтової зони? Чому було зірвано вибори в Маріуполі та Красноармійську? Та на чию користь? Зрив виборів у Маріуполі - це перемога проукраїнських сил, які протистояли прогнозованим маніпуляціям з друком протоколів, чи поразка влади? Як вплинула на результати виборів у масштабах всієї України відсутність голосів вимушених переселенців з окупованих територій, яких, як відомо, близько півтора мільйона осіб? Наявність представників «Партії регіонів» у складі вибраних нових громад - до чого це призведе? Чи стануть нинішні вибори першим кроком до виборів на територіях так званих ДНР і ЛНР після реінтеграції їх в Україну?

 

Про ці та інші проблеми дискутуватимуть гості 28 жовтня у прямому ефірі Центрального каналу в ток-шоу «Донбас: чесно» з 16.00 до 17.00.

 

Нагадаємо, телепроект «Донбас: чесно» виробляє ГО «Детектор медіа» у партнерстві з Асоціацією польських журналістів у рамках Польсько-канадської програми підтримки демократії за підтримки програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD). Сюжети для програми «Донбас: чесно» готують 40 регіональних журналістів у партнерстві з обласними державними телерадіокомпаніями.

 

Сюжети для сьомого випуску підготував журналіст Дмитро Тьосов та оператор Олег Хусаінов, КП ТРК «МАРТ» м. Миколаїв. Усі попередні випуски програми можна переглянути на «Детектор медіа».

 

Фото - volynnews.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY