detector.media
17.10.2015 10:28
На Харківщині засудили пропагандиста «Оплоту»
На Харківщині засудили пропагандиста «Оплоту»

Набрав чинності вирок Первомайського районного суду Харківської області відносно громадянина України - пропагандиста діяльності незаконного збройного формування «Оплот». Суд присудив йому три роки шість місяців в'язниці з конфіскацією майна. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Кримінальне провадження відносно засудженого здійснювали слідчі СБУ. Як розповів начальник прес-служби Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, житель Харківщини із червня по грудень 2014 року за вказівкою терористів брав участь у зйомках пропагандистських відеороликів для розміщення їх в інтернеті і трансляції на російських каналах. «У них, зокрема, містилися заклики до вступу до незаконних збройних формувань "ДНР", а також - до відділення Донецької області від України і створення на її території фейкового псевдодержавного утворення», - зазначив речник харківської СБУ.

 

За його словами, в січні чоловік був затриманий у Первомайському співробітниками спецслужби. «Під час обшуків правоохоронці вилучили пістолет Макарова, револьвер, рушниці різних калібрів, а також боєприпаси до них», - повідомив пан Абдула.

 

Нагадаємо, що в жовтні СБУ на Луганщині і Черкащині затримала осіб, які підозрюються у пропаганді сепаратизму в соцмережах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY