detector.media
16.10.2015 15:32
Канал «Україна», Fresh Production і грузинська O-Studio знімуть детективний серіал «Потрійний захист»
Канал «Україна», Fresh Production і грузинська O-Studio знімуть детективний серіал «Потрійний захист»

Медіахолдинг «Медіа Група Україна», українська продакшн-студія Fresh Production і грузинська кінокомпанія O-Studio готуються до зйомок українсько-грузинського телесеріалу «Потрійний захист». Про це на прес-конференції 16 жовтня повідомили директор медіахолдингу «Медіа Група Україна» Євген Лященко і продюсер Fresh Production Олег Щербина.

 

«Потрійний захист» - це 16-серійний телефільм у жанрі міського детективу, який знімається на замовлення телеканалу «Україна». Режисери - Анатолій Матешко і Заза Буадзе, головний автор сценарію - Андрій Кокотюха. Наразі проект перебуває на стадії передпродакшну. Ефір очікується у квітні 2016 року.

 

«Це органічна копродукція: дія відбувається і в Україні, і в Грузії. Це міський детектив. Перші вісім серій знімає Анатолій Матешко, решту вісім серій - Заза Буадзе. Зйомки проходитимуть у Тбілісі та в Києві, ролі гратимуть українські та грузинські актори. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб серіал був максимально якісним», - розповів Олег Щербина.

 

З української сторони в проекті задіяні Fresh Production (виробник) і телеканал «Україна», з грузинської - O-Studio (виробник). Також нині ведуться переговори про участь у проекті грузинського телеканалу GDS - відповідь від нього сторони очікують 19 жовтня.

 

«Копродакшн зараз сильно змінюється, - відзначив Євген Лященко. - Раніше, якщо продюсеру не вистачало грошей, він ішов на інший ринок, де знаходив інвестора. Як правило, так працювали Україна та Росія. Нині копродакшн у нашому розмінні (і те, що ми реалізуємо) - це колективна спільна робота команд, спільне занурення в продукт. Ми знімаємо фільм («Потрійний захист». - ТК) на умовах повноцінного копродакшну, шукаємо всі можливі варіанти залучення іноземних партнерів. Оскільки наше найперше завдання - це вирішувати потреби каналу, то проекти, у які ми заходимо на початкових стадіях, мають відповідати інтересам каналу, це не великоекранне кіно».

 

У коментарі «Детектор медіа» Євген Лященко уточнив, що нині «Медіа Група Україна» має три спільних проекти з грузинськими партнерами. Крім нового детективного серіалу «Потрійний захист» це другий сезон постапокаліптичного серіалу «Парадокс», який спільно знімають телеканал НЛО TV, що входить до складу «Медіа Група Україна», і грузинський телеканал GDS, а також повнометражний ігровий кінофільм «Урсус. Кавказький бурий ведмідь». Також «Медіа Група Україна» веде переговори з грузинськими телеканалами і продакшнами щодо можливої співпраці в інших проектах. Пан Лященко мав зустрічі на ці теми на каннському телеринку Mipcom.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY