detector.media
16.10.2015 12:22
Ukraine Today та Stopfake.org починають спільний проект StopFakeNews
Ukraine Today та Stopfake.org починають спільний проект StopFakeNews

Починаючи з жовтня, на телеканалі іномовлення Ukraine Today в рамках співробітництва з проектом Stopfake.org щотижня англійською мовою виходитимуть відеодайджести спростувань топ-фейків тижня про Україну - StopFakeNews. Про це повідомляє прес-служба групи «1+1 медіа».

 

У випусках StopFakeNews виходитимуть найцікавіші і найобговорюваніші тексти спростувань сайту за тиждень.

 

«Відеодайджест найбільш цікавих спростувань фейків тижня раніше ми знімали лише російською мовою. Але значна популярність і затребуваність наших спростувань серед англомовних читачів довела нам необхідність робити ще один відеовипуск англійською. І ми дуже вдячні телеканалу Ukraine Today за надану можливість поширювати цю суспільно важливу інформацію на широку аудиторію за кордоном», - сказав Юрій Панін, продюсер відеодайджесту StopFakeNews, технічний директор Могилянської школи журналістики Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА).

 

«Ми давно спостерігаємо за роботою Stopfake.org, і з великою повагою ставимося до того, що і як вони роблять.  Часом сюжети StopFakeNews допомагають нашим журналістам у підготовці новин, а професіоналізм команди, що працює над дайджестом, має слугувати прикладом для багатьох телевізійників. Я дуже рада нашому співробітництву і тому факту, що англомовна аудиторія матиме змогу впевнитися, що проти України ведеться брудна інформаційна війна», - сказала Тетяна Пушнова, генеральний продюсер Ukraine Today.

   

Нагадаємо, Stopfake.org - український проект, який створили випускники і викладачі Могилянської школи журналістики для боротьби з неправдивою інформацією про Україну в російських, українських та західних медіа шляхом спростування фейків. Серед співзасновників проекту - Євген Федченко, директор Могилянської школи журналістики Національного університету «Києво-Могилянська академія».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY