detector.media
16.10.2015 12:03
До 23 жовтня – реєстрація на конференцію для молодих журналістів та медіадослідників «Соціальні медіа та висвітлення війни в Україні» у Берліні
До 23 жовтня – реєстрація на конференцію для молодих журналістів та медіадослідників «Соціальні медіа та висвітлення війни в Україні» у Берліні

17 - 20 листопада  у Берліні (Німеччина) відбудеться конференція для молодих журналістів та медіа дослідників «Соціальні медіа та висвітлення війни в Україні».

 

Міжнародний журналістський коледж Інституту журналістики та комунікаційних наук Вільного університету Берліна запрошує молодих журналістів і медіадослідників з України, Росії, Білорусі та інших країн Східного партнерства, а також Німеччини взяти участь у конференції в Берліні.

 

Конференція тематично продовжує вже проведений у Києві з 5 по 7 жовтня семінар і служить для обміну результатами наукових досліджень, аналізів та досвідом щодо ролі соціальних медіа в українському конфлікті.

 

На конференції обговорюватимуться як з наукової, так і з практичної точки зору такі питання:
- Нові медіа в журналістиці: як і для чого вони використовуються?
- Як змінилися методи роботи журналістів, зокрема, в умовах війни і конфліктів, у зв'язку з активним використанням соціальних медіа?
- Які позитивні і негативні ефекти пов'язані з даними процесами?
- Які ключові складності та виклики у зв'язку з розвитком соціальних медіа?
- Презентація наукових досліджень про роль нових медіа в українському конфлікті. Яку роль у найближчим часом вони будуть мати в дослідженні та викладанні?
- Аналіз висвітлення західними журналістами, а також українськими, російськими і білоруськими журналістами війни в Україні.
- Довіра до незалежної журналістики як до суспільного інституту.
- Журналістська етика і розвиток публічної сфери в демократичному суспільстві.

 

Англійська є робочою мовою конференції.

 

Порядок подачі заявок: до 23 жовтня треба надіслати заповнений по-англійськи формуляр заявки електронною поштою: spielhagen@zedat.fu-berlin.de . Організатори повідомлять про результат до 30 жовтня. Форму заявки можна отримати тут.

 

Умовою участі є виступ з доповіддю тривалістю приблизно 15-20 хвилин по темі конференції.

 

Витрати на приїзд і від'їзд, житло та харчування будуть відшкодовані.

 

Конференція проводиться у співпраці з дослідницькою групою Еммі Нетер «Комунікація (напів)-авторітарізма» та Академією Української Преси (АУП) в Києві та фінансується Міністерством закордонних справ ФРН.

 

Для отримання додаткової інформації треба звертатись:
Dr. Edith Spielhagen
Geschäftsführerin / Managing Director
Internationales Journalisten-Kolleg /
International Center for Journalism
FU Berlin
Otto-von-Simson-Str. 3
14195 Berlin
spielhagen@zedat.fu-berlin.de
+49 30838 53068

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY