detector.media
16.10.2015 11:57
Міліція заявляє, що знайшла убивць журналіста-«свободівця» з Черкащини Василя Сергієнка
Міліція заявляє, що знайшла убивць журналіста-«свободівця» з Черкащини Василя Сергієнка

Журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка (на фото) із Корсуня-Шевченківського (Черкаська область) викрали, катували та вбили київські бандити. Про це 15 жовтня заявив начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар під час засідання громадської ради, повідомляє «Укрінформ».

 

«4 квітня 2014 року у вбивстві Василя Сергієнка брали участь дві групи бандитів із Києва. Завданням першої було викрасти жертву. Четверо осіб на автомобілі «Лада «Пріора» напередодні вбивства під'їхали до будинку, де мешкав журналіст і відвезли Сергієнка в покинуту будівлю на узліссі. Там на них чекали двоє бандитів із другої групи. Напередодні викрадення вони купили в одному зі столичних супермаркетів лопати й відра. У лісі під Корсунем вибрали місце, викопали яму і чекали, поки їм передадуть викраденого. Зробивши чорну справу, убивці спокійнісінько поїхали в Київ», - повідомив начальник управління МВС України в Черкаській області.

 

Наступного дня тіло Сергієнка знайшли за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі. На жертві були численні ножові поранення, сліди черепно-мозкової травми. Руки вбитого були закуті в кайданки, а ноги перебиті в колінах. Вбивці жорстоко його катували, а потім вкинули в яму, притисли обличчям до землі й задушили.

 

За словами Владислава Пустовара, на слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів. Переглядаючи відеозаписи камер спостереження магазину, правоохоронці помітили двох чоловіків, які купували відра й лопати.

 

«Цей момент і став відправною точкою розплутування всього трагічного клубка», - підкреслив він.

 

За його словами, убивць затримали під час вчинення ними іншого тяжкого злочину. Вони поміняли обшивку салону машини, але під нею експерти-криміналісти знайшли сліди крові Василя Сергієнка, що довела експертиза ДНК.

 

Ще одного вбивцю журналіста шукають, але, як сказав членам громадської ради Владислав  Пустовар, є підстави вважати, що його немає серед живих.

 

Нагадаємо, 4 квітня невідомі викрали Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині. Наступного дня його тіло знайшли закатованим у лісі.

 

у всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів "регіонала" Геннадія Бобова». Натомість пан Бобов заявив, що оголошує нагороду в 50 тис. грн за інформацію, що дозволить слідству знайти Василя Сергієнка. «Переконаний, що викрадення В.Сергієнко має політичні цілі», - наголошував він.

 

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звертався з проханням до генерального прокурора взяти під контроль розслідування обставин загибелі черкаського журналіста.

 

Указом Президента України від 21 листопада 2014 року № 890/2014 Василю Сергієнку було присвоєно звання Героя України разом з іншими героями «Небесної сотні».

 

11 липня 2015 року працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою у вчиненні тяжкого злочину - вбивства журналіста і громадського діяча Василя Сергієнка.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY