detector.media
15.10.2015 17:20
Михайло Іллєнко представить на «Молодості» фрагмент стрічки «Толока»
Михайло Іллєнко представить на «Молодості» фрагмент стрічки «Толока»

Український кінорежисер Михайло Іллєнко в рамках Київського міжнародного кінофестивалю (КМКФ) «Молодість» проведе презентацію свого  фільму «Толока». Про це він повідомив під час прес-конференції 15 жовтня за участі генерального директора КМКФ «Молодість» Андрія Халпахчі, голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка та координатора програм кінофестивалю Богдана Жука.

 

«Серед режисерів знайомити глядачів із частиною фільму не заведено, - сказав Михайло Іллєнко. - Однак виробництво стрічки після двох років роботи призупинене».

 

На даний час, повідомив він, фільм відзнято наполовину. Частину, в якій було задіяно актора Віталія Лінецького, який помер, буде перезнято.

 

Для показу кінорежисер обрав частину стрічки, у якій, за його словами, представлені центральні персонажі і стилістика. «Часом за трейлерами складається хибне враження про фільм, мені закидають, що він кліповий. Натомість це оповідальна кінокартина з простим і ясним сюжетом - услід за творами Тараса Шевченка», - додав він.

 

Нагадаємо, переможець третього пітчингу Держкіно фільм «Толока» увійшов до програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 роки.

 

Виробництво картини здійснює компанія ТОВ «Іллєнко фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

 

«Толока» Михайла Іллєнка - екранізація вірша Т. Шевченка «У тієї Катерини хата на помості...» приурочена до 200 річчя Кобзаря. Хата у фільмі - майже головна дійова особа.

 

Робота над стрічкою розпочалася у 2013-му році. Творці стрічки збирають кошти на неї через інтернет-платформу «Спільнокошт». На даний час зібрано понад 38 тис грн. з необхідних 2 млн.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY