detector.media
15.10.2015 16:54
Олександр Шпилюк увійшов до складу журі FIPRESCI кінофестивалю «Молодість»
Олександр Шпилюк увійшов до складу журі FIPRESCI кінофестивалю «Молодість»

Кінокритик і програмний консультант Одеського міжнародного кінофестивалю Олександр Шпилюк увійшов до складу журі FIPRESCI 45-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». Про це ішлося під час прес-конференції за участі генерального директора КМКФ «Молодість» Андрія Халпахчі, голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка та координатора програм кінофестивалю Богдана Жука.

 

Члени журі FIPRESCI - Міжнародної федерації кінопреси - оцінюватимуть три секції міжнародного конкурсу форуму.

 

Окрім пана Шпилюка, до журі увійдуть британський кінокритик Кармен Грей та кінокритик, виконавчий продюсер Альберт Габай (Ізраїль).

 

Пані Грей була у складі журі багатьох знаних кінофестивалів, зокрема в Берліні, Торонто, Роттердамі та Москві. Цікавиться кінематографом центральної та східної Європи, та навчає кінокритиків в Естонії, Польщі та Сербії.

 

Альберт Ґабай у кінокритикиці понад 30 років. Також читає лекції про кіно, є експертом в історії кінематографа, кіно- та телередактор, продюсер більше 1000 телепрограм про кіно, музику, мистецтво та літературу.

 

Нагадаємо, в рамках кінофестивалю «Молодість» пройде дискусія за участі українських та російських кінокритиків. Тема розмови - «Кінокритика 2.0». Її аспектами будуть перехід публікацій з друкованих видань у режим онлайн, якість кінокритики та розвиток в умовах пропаганди.

 

Розпочнеться кінофестиваль 24 жовтня і триватиме по 1 листопада.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY