detector.media
13.10.2015 16:47
В Олександрії під офіс газети «За нашу перемогу» кинули гранату
В Олександрії під офіс газети «За нашу перемогу» кинули гранату

13 жовтня в місті Олександрія Кіровоградської області у двір офісу газети «За нашу перемогу» на вулиці Дзержинського, 1 кинули гранату. Про це повідомляє видання «Моя Олександрія».

 

Як повідомив редактор видання Борис Логвінов, вибух стався о 4:05 ранку. Осколки розбили вікна, пошкодили стіни, унаслідок вибуху обгоріла тротуарна плитка біля хвіртки, куди впала граната.

 

 

Під час вибуху Борис Логвінов знаходився в будинку. За щасливим збігом обставин, він не постраждав. Через 45 хвилин після виклику на місце події прибула міліція, а потім вибухотехніки з Кіровограда.

 

 

При огляді місця події, за словами пана Логвінова, була виявлена ручка від гранати імовірно системи РГД-5.

 

Як повідомляє видання «Олександрійські новини», Борис Логвінов також відомий в Олександрії як заступник директора з загальних питань ВАТ «Завод "Агромаш"». Він представляв інтереси акціонерів підприємства у численних судових засіданнях щодо повернення у приватну власність території і майна заводу, який міська влада Олександрії, на думку акціонерів, незаконно прибрала до своїх рук.

 

За однією з версій Бориса Логвінова, якого цитує «Моя Олександрія», вибух є попередженням місцевої влади, яка «не терпітиме критики і викривальних матеріалів на свою адресу». Він також заявляє, що до вибуху його побили невідомі.

 

 

 

 

Отримати коментар у міського голови Олександрії Степана Цапюка «Детектор медіа» не вдалося: у приймальні повідомили, що він перебуває на заході. Водночас у приймальні сказали, що вперше чують про вибух в офісі газети «За нашу перемогу».

 

Представник прес-служби Олександрійського міськвідділу міліції Оксана Міхно повідомила «Олександрійським новинам», що інформація про вибух внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство, із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень». На місці злочину працює слідчо-оперативна група Олександрійського міськвідділу міліції, а також криміналістична лабораторія з вибухотехніки обласного управління МВС.

 

 

Борис Логвінов заявив «Моїй Олександрії», що наполягає на відкритті провадження за ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу про перешкоджання професійній журналістській діяльності.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар в міліції Олександрії.

 

Нагадаємо, у травні 2013 року Борис Логвінов, головний редактор газети «За нашу перемогу», подав заяву до Генеральної прокуратури України за фактом його побиття 26 травня в Олександрії. Пан Логвінов стверджував, що напад пов'язаний з його журналістською діяльністю, та звинуватив у причетності до нападу міського голову Олександрії Степана Цапюка. Водночас у Кіровоградському УМВС «Детектор медіа» повідомили, що пан Логвінов не подавав заяви про побиття до Олександрійського відділу міліції. Тоді ж в Олександрійській міській раді «Детектор медіа» заявили, що міський голова Олександрії не причетний до можливого нападу на пана Логвінова.

 

У вересні 2013 року розслідування кримінальної справи про напад на Бориса Логвінова поновили і передали до Кіровоградської обласної прокуратури.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Моя Олександрія»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY