detector.media
12.10.2015 17:18
Телерадіостудія Міноборони разом з Film.ua зняли документальний фільм «Рейд» про українських десантників
Телерадіостудія Міноборони разом з Film.ua зняли документальний фільм «Рейд» про українських десантників
Прем’єра – 12 жовтня в кінотеатрі «Україна» та 14 жовтня в ефірі українських телеканалів

Сьогодні, 12 жовтня, о 19:00 у кінотеатрі «Україна» відбудеться прем'єрний показ документального фільму «Рейд», присвяченого героїчним рейдам українських десантників, які зупинили російську агресію у серпні-вересні 2014 року. На прем'єрі будуть присутні герої фільму (десантники) і Президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

 

Як розповів «Детектор медіа» радник міністра оборони з питань комунікацій Олексій Макухін, стрічку «Рейд» зняли Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України («Військове телебачення України») у партнерстві з кінокомпанією Film.ua.

 

Робота над проектом тривала з кінця липня та була завершена 11 жовтня. «Працювали доволі довго, тому що у фільмі багато героїв, багато прямої мови. Оскільки наші герої - це бойові десантники, їх було складно зловити в Києві. Тому ми багато подорожували, їздили за 15 кілометрів до лінії зіткнення, щоб записати інтерв'ю з нашими героями», - розповів радник міністра оборони.

 

Автор ідеї фільму - Олексій Макухін, автор сценарію - Олексій Гончарук, режисер монтажу - Андрій Трандін, продюсери - Поліна Толмачова й Андрій Ризванюк. За словами пана Макухіна, над «Рейдом» працювала та ж команда, що й над документальним фільмом «Аеропорт» про «кіборгів» - захисників Донецького аеропорту, прем'єра якого відбулася в травні 2015 року.

 

«У фільмі не було позиції режисера. Фактично ці функції виконували режисер монтажу, автор сценарію, я та продюсер», - розповів пан Макухін.

 

Журналістську роботу - запис інтерв'ю десантників - проводили як журналісти Центральної телерадіостудії Міноборони, так і сценарист Олексій Гончарук, а також радник міністра оборони Олексій Макухін.

 

«Фільм народився з того, що я звернув увагу на цитату американського військового експерта Філіпа Карбера, що українські десантники з 95-ї бригади зробили найдовший рейд збройного формування у військовій історії світу. Це понад 400 кілометрів. Ми починаємо фільм із цього рейду, який дозволив українській армії звільняти території. Потім росіяни почали активніше використовувати свою артилерію і 24 серпня ввели свої війська - сталася Іловайська трагедія. Після цього були вже інші рейдові операції, які допомогли зупинити наступ ворога, що планувався за двома напрямками - на Маріуполь і Харків, і змусили ворога сісти за стіл переговорів», - розповів Олексій Макухін.

 

 

 

 

Телевізійна прем'єра фільму «Рейд» відбудеться 14 жовтня, у День захисника України, в ефірі одразу кількох загальнонаціональних каналів. За попередніми даними, стрічку покажуть телеканали «Інтер», «Україна», «UA: Перший», ICTV, СТБ, 5 канал, «Еспресо TV». За словами радника міністра оборони, телеканали самі обирають слот для трансляції. Поки що не в усіх згаданих каналів «Рейд» є в розкладі трансляцій. Згідно з телепрограмою, першим «Рейд» покаже «Інтер» - о 17:50, ICTV - о 20:25, «UA: Перший» - о 21:00.

 

За словами пана Макухіна, переговорами з телеканалами щодо показу «Рейду» займалися Центральна телерадіостудія Міноборони та Адміністрація Президента.

 

Після телевізійної прем'єри стрічку викладуть на YouTube-каналі «Військового телебачення України».

 

Нагадаємо, що 11 травня десять телеканалів показували документальний фільм «Аеропорт» про «кіборгів» - захисників Донецького аеропорту, знятий з ініціативи глави Адміністрації Президента Бориса Ложкіна Міністерством оборони, Українським кризовим медіа-центром і Film.ua Group. При цьому дев'ять із них показували його одночасно - о 20:30. Глядачі найкраще дивилися стрічку на телеканалах «1+1» та «Інтер».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY