detector.media
10.10.2015 17:38
У полоні сепаратистів на сході України побували 27 українських журналістів – СБУ
У полоні сепаратистів на сході України  побували 27 українських журналістів – СБУ

У полоні бойовиків на сході України побували 27 українських журналістів. Про це з посиланням на дані радника Голови СБУ Юрія Тандіта повідомляє агенція «Українські національні новини».

 

«З полону бойовиків вийшли 27 журналістів. З цієї кількості, 12 журналістів були звільнені як заручники. Серед них журналіст Єгор Воробйов», - сказав пан Тандіт.

 

За його словами, наразі на території «ЛНР» бойовики утримують у полоні журналістку Марію Варфоломєєву.

 

Нагадаємо, за даними українських медіаорганізацій пік викрадень журналістів припав на квітень минулого року, коли в полоні побували 20 з них, усі - в Донецькій області. Загалом протягом 2014 року у полоні побували 79 журналістів, загинуло - сім. Кількість випадків цензури у 2014 році вдвічі перевищила показник 2013 року (152 проти 62 у 2013-му).  

 

У відповідь на запитання щодо Марії Варфоломеєвої у СБУ повідомоляють, що українською стороною постійно піднімається ця тема перед російською, у тому числі в Мінську, але росіяни ставлять неприйнятні умови щодо обміну (занадто резонансну в причетності до тяжких злочинів фігуру з їхнього боку), і зараз українська сторона намагається ці умови змінити.

 

«Детектор медіа»

Фото - 24SMI

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY