detector.media
08.10.2015 19:25
«UA: Перший» покаже документальний фільм про біохіміка Палладіна
«UA: Перший» покаже документальний фільм про біохіміка Палладіна

У неділю, 11 жовтня, на телеканалі «UA: Перший» відбудеться прем'єра документального фільму «Формула життя Олександра Палладіна» - до 130-річчя від дня народження видатного біохіміка. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Стрічка вийде в ефірі о 13.25.

 

«Почавши з біохімії вітамінів і започаткувавши біохімію м`язів, Олександр Палладін передбачив бурхливий розвиток найскладнішої частини - біохімії нервової системи. Сьогодні саме завдяки дослідженням ученого та його численних учнів чимало відомо про механізм роботи мозку, м`язів, інших життєво важливих систем і органів людини. У 1967 році, на першому Міжнародному нейрохімічному конгресі академіка Палладіна офіційно визнали патріархом світової нейрохімії», - анонсує телеканал.

 

Олександр Палладін створив свою всесвітньо відому наукову школу, перший біохімічний науковий часопис «Український біохімічний журнал», став засновником і першим директором Українського біохімічного інституту.

 

У документальному фільмі «Формула життя Олександра Палладіна» взяли участь  доктор біологічних наук і професор Микола Великий, академік НАН України, директор Інституту біохімії НАНУ Сергій Комісаренко й інші наслідувачі вченого, а також донька Олександра Палладіна Тетяна.

 

Нагадаємо, 8 вересня «UА:Першого» транслював короткометражний фільм «Площа Україна», знятий за мотивами віршів поета, дисидента і журналіста Ігоря Померанцева.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY