detector.media
03.10.2015 19:33
У Кишиневі затримали знімальну групу НТВ та видворили з країни
У Кишиневі затримали знімальну групу НТВ та видворили з країни

У Кишиневі затримали знімальну групу російського телеканалу НТВ та видворили з Молдови. Про це повідомляє видання «Панорама».

 

За даними сайту, знімальна група НТВ прибула до Молдови за редакційним завданням програми «Сегодня». В аеропорту Кишинева журналістів затримали представники митної поліції.

 

Після допиту представників ЗМІ видворили з країни, вказавши на відсутність у них дозволу на висвітлення подій з боку офіційного Кишинева.

Після цього знімальна група НТВ вилетіла назад до Москви.

У столиці Молдови тривають акції протесту. Активісти домагаються відставки перших осіб держави. Вони встановили намети на центральному бульварі Кишинева і відмовляються залишати їх.

 

Нагадаємо, як відзначає The Guardian, російські журналісти, які висвітлювали бої на Сході України, останнім часом активно працюють у Сирії.

 

24 вересня бійці «Правого сектора» увечері  на кордоні з окупованим Росією Кримом затримали знімальну групу НТВ, у тому числі журналістку Катерину Вороніну. Вона не мала при собі дозволу. Адже згідно з новим Порядком в'їзду на тимчасово окуповану територію України, до Криму можуть в'їжджати іноземні журналісти, які мають спеціальний дозвіл, виданий територіальним органом ДМС або територіальним підрозділом ДМС у Новотроїцькому чи Генічеському районі Херсонської області виключно за клопотанням або погодженням з Міністерством інформаційної політики.

 

Після затримання бійці «Правого сектора»  передали кореспондентів НТВ СБУ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY