detector.media
02.10.2015 18:21
Роскомнагляд вперше заблокував кримське інтернет-видання
Роскомнагляд вперше заблокував кримське інтернет-видання

Роскомнагляд повідомив редакцію незалежного новинного порталу «События Крыма» (www.sobytiya.info) про обмеження доступу до сайту на території РФ. Про це йдеться на сайті видання, який вільно відкривається на материковій частині України.

 

У листі на адресу редакції «События Крыма» російське відомство повідомляє, що інформація, розміщена на сайті, нібито «містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку».

 

 

«На підставі вимоги Генеральної прокуратури Російської Федерації про вжиття заходів щодо обмеження доступу до інформаційних ресурсів, що поширюють інформацію, яка містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності або участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку, доступ до інформаційного ресурсу www.sobytiya.info обмежується операторами зв'язку на території Російської Федерації», - заявили в Роскомнагляді.

 

ЗМІ зазначають, що таке рішення стало прецедентом у застосуванні санкцій до кримських електронних медіа.

 

Видання також публікує інформацію, як обійти блокування.

 

Нагадаємо, 14 серпня у Севастополі блогерку Ірину Гореликову відвезли на допит у ФСБ після того, як на своїй сторінці у Facebook вона поділилася посиланням на новину з прес-конференції уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу, народного депутата Мустафи Джемільова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY