detector.media
02.10.2015 12:09
Російського кінодокументаліста Андрія Грязєва затримала і побила поліція РФ
Російського кінодокументаліста Андрія Грязєва затримала і побила поліція РФ

Російська поліція застосувала силу до кінодокументаліста Андрія Грязєва. Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

 

«Після похорону Леоніда Ніколаєва, одного з героїв мого фільму «Завтра» я поїхав додому, - написав він. - Підійшов вночі до під'їзду, там стояла машина поліції. Поруч з машиною - два менти з автоматами. Вони зажадали сісти в машину і проїхати з ними до відділення. Сказали, є якісь підозри на мене. Привезли, протокол не дали. Потім били кілька разів по руці кийком. Я був у шоці. Таке вперше. Викликали швидку, зафіксували забої».

 

 

Також Андрій Грязєв звернувся до читачів його сторінки у Facebook з проханням порадити, як він може захистити свої права у такій ситуації.

 

 

Як повідомляв сайт «Детектор медіа», Адрій Грязєв півтора роки створював стрічку «Завтра». До неї увійшли кадри, які можна трактувати як протизаконні. Присвячено фільм діяльності російської арт-групи «Війна», лідери якої перебували у міжнародному розшуку. В Україні фільм був представлений в рамках 9-ого Docudays UA - в 2012-му році.

 

Після виходу стрічки активісти групи «Війна» Олег Воротніков і Наталія Сокол через суд вимагали заборонити правовласниками «Завтра» його поширення. При цьому вони обоє перебували у міжнародному розшуку.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментарі Андрія Грязєва щодо застосування сили до нього і подробиць судового процесу.

 

З відеоінтерв'ю Марини Баранівської з Андрієм Грязєвим можна ознайомитися тут: частина 1, частина 2.

 

«Детектор медіа»

Фото з Facebook-сторінки Андрія Грязєва та з архіву «ВідеоТеКи»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY