detector.media
02.10.2015 11:08
Співробітники СБУ відпустили журналістів програми «Схеми» - Грицак обіцяє службове розслідування
Співробітники СБУ  відпустили журналістів програми «Схеми» - Грицак обіцяє службове розслідування

«Радіо Свобода» повідомляє, що журналіст Михайло Ткач й оператор Кирило Лазаревич програми антикорупційних розслідувань «Схеми», яких сьогодні, 2 жовтня,  вранці затримали співробітники СБУ, вже на свободі.

 

«Близько 10:20 "Радіо Свобода" вдалося зв'язатися з оператором Кирилом Лазаревичем, який повідомив, що він і його колега вже на свободі. Камеру разом із карткою, на якій був запис, журналістам повернули», - повідомляє «Радіо Свобода».

 

Народний депутат, колишній журналіст Сергій Лещенко повідомив у Facebook, що зателефонував главі СБУ Василю Грицаку щодо інциденту з журналістами програми «Схеми».

 

«Коли почув про цей інцидент, зв'язався з керівником СБУ. Грицак запросив Михайла Ткача сьогодні в другій половині дня на зустріч, щоб почути його версію подій та залагодити інцидент. Також Грицак сказав, що доручить провести службове розслідування цих подій», - поінформував депутат. 

 

Нагадаємо, 2 жовтня, співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали журналістів Михайла Ткача й Кирила Лазаревича програми антикорупційних розслідувань «Схеми. Корупція в деталях», що виходить на «Радіо Свобода» і «UA:Першому». 

 

Як повідомив у Facebook Михайло Ткач, журналісти програми «Схеми» мали при собі посвідчення. «Тільки що на нас напали співробітники СБУ просто під ворітьми за адресою Аскольдів провулок, 3. Ми стояли з прес-службою з посвідченням в руках. Поламали камеру. Заламали. Сказали зізнаватися у шпигунстві», - написав журналіст.

 

На Аскольдовому провулку у Києві знаходиться Головне управління СБУ.

 

Наталія Седлецька повідомила «Детектор медіа», що зараз перебуває в СБУ і з'ясовує ситуацію. Адвокати журналістів програми «Схеми» також на місті події.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY