detector.media
02.10.2015 10:26
СБУ затримала у Києві двох журналістів програми «Схеми» (ДОПОВНЕНО)
СБУ затримала у Києві двох журналістів програми «Схеми» (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні, 2 жовтня, співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали у Києві журналіста Михайла Ткача й оператора Кирила Лазаревича програми антикорупційних розслідувань «Схеми. Корупція в деталях», що виходить на «Радіо Свобода» і «UA:Першому». Про це повідомляє у Facebook їхня коллега, журналістка Наталія Седлецька.

 

«Щойно журналіст програми Схеми Михаил Ткач та оператор Кирило Лазаревич בן ציון під час виконання журналістських повноважень були затримані співробітниками СБУ - їх відвезли в управління на Аскольдовому провулку», - повідомляє журналістка.

 

Наталія Седлецька пише, що до співробітників програми було застосовано силу. «З того, що відомо - застосували силу та поламали камеру. Вони досі там», - написала вона.

 

Як повідомив у Facebook Михайло Ткач, журналісти програми «Схеми» мали при собі посвідчення.

 

«Тільки що на нас напали співробітники СБУ просто під ворітьми за адресою Аскольдів провулок, 3. Ми стояли з прес-службою з посвідченням в руках. Поламали камеру. Заламали. Сказали зізнаватися у шпигунстві», - написав журналіст.

 

Наталія Седлецька повідомила «Детектор медіа», що зараз перебуває в СБУ і з'ясовує ситуацію. Коментарі щодо затримання журналістів будуть опубліковані найближчим часом.

 

На Аскольдовому провулку у Києві знаходиться Головне управління СБУ.

 

 

Нагадаємо, у липні  Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв знайти замовників нападів на активістів-борців з корупцією, які давали свідчення журналістам програми «Схеми», спільного проекту «Радіо Свобода» і «UА:Першого».

 

У вересні  журналіст-розслідувач Михайло Ткач, який протягом останніх п'яти років працював у програмі розслідувань «Гроші» на каналі «1+1», перейшов до проекту антикорупційних розслідувань «Схеми. Корупція в деталях», який виробляє «Радіо Свобода», що виходить на «UA:Першому».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY