detector.media
01.10.2015 13:16
В Україні з’явиться новий молодіжний фестиваль «Кіномаршрут»
В Україні з’явиться новий молодіжний фестиваль «Кіномаршрут»

У листопаді у Львові відбудеться новий тематичний кіномедіафестиваль для молоді «Кіномаршрут», який поєднає творчу майстерню та конкурс  короткометражних фільмів. Про це повідомляється на сторінці фестивалю у Facebook.

 

«Кіномаршрут» є творчою програмою сценарного фестивалю «Кіноскрипт» і створений з метою втілення сценарних ідей, розробки тем та пожвавлення кінопроцесу в Україні.

 

Творча майстерня проходитиме з 1 по 9 листопада у Львові, а 10-11 листопада заплановані майстер-класи та церемонія нагородження конкурсантів у Жовківському державному історико- архітектурному заповіднику.

 

Тема фестивалю цьогоріч  має назву «Погляд крізь час».

 

У конкурсі фільмів визначено номінації, назви яких організатори обрали з віршів української поетки Ліни Костенко.

 

Перші три номінації:  «І за минулим плакати не варт»  (документальний/ігровий фільм до 15 хв. на історичну тематику), «Життя іде і все без коректур» (документальний / ігровий фільм на актуальні суспільно-політичні теми), «Несказане лишилося несказаним» (експериментальний фільм). Хронометраж стрічок, які прийматимуться до конкурсу в цих номінаціях - до 15 хвилин. Вікова категорія творців фільмів - від 15 до 35 років.

 

Також «Кіномаршрут» запровадив номінацію для робіт у жанрі анімації «Вже почалось, мабуть, майбутнє». Хронометраж - до 10 хвилин, вікові категорії від 7 до 14 років та від 15 до 35 років.

 

Заявки на участь у творчій майстерні приймаються до 20 жовтня. Форму розміщено тут. Фільми на конкурс приймаються до 25 жовтня. Заявку можна подати тут.

 

Нагадаємо, у вересні за сприяння Донецької ОДТРК, Держкомтелерадіо, НСЖУ та Донецької ОДА відродився популярний журналістський фестиваль «Жми на RECord!» у Святогірську Донецької області.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY