detector.media
01.10.2015 12:26
Нацрада перевірить НЛО TV щодо відсутності дитячих програм
Нацрада перевірить НЛО TV щодо відсутності дитячих програм

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 1 жовтня призначила позапланову перевірку телеканалу НЛО TV, що входить до медіахолдингу «Медіа Група Україна».

 

Перевірку призначено на підставі результатів моніторингу ефіру НЛО TV, який виявив відсутність в ефірі каналу дитячих програм (за ліцензією їх має бути 4 години на добу).

 

За словами голови Нацради Юрія Артеменка, Нацрада проводила моніторинг трансляції загальнонаціональними телекомпаніями дитячих передач. «У всіх, якщо не помиляюся, 12 компаній дитячі програми відповідали умовам ліцензії, окрім НЛО TV», - зауважив він. Хоча під час ліцензування НЛО TV отримав знижку на ліцензійний збір завдяки 4 годинам дитячих програм у програмній концепції.

 

Директор НЛО TV Іван Букрєєв на запитання члена Нацради Олега Черниша повідомив, що в ефірі каналу зазвичай є дитячі програми. «Що стосується кінця серпня (тоді проводився моніторинг. - ТК) - ми перевіримо наші архіви»,- додав він.

 

Юрій Артеменко зауважив, що моніторинг проводився 24-25 серпня, після чого був ще контрольний моніторинг 15 вересня, який теж не виявив дитячих програм на НЛО TV.

 

Нагадаємо, в березні Нацрада визнала порушення 11 телеканалами, у тому числі НЛО TV,  норм закону про обов'язкові 50% національного продукту в ефірі та зобов'язала всі компанії усунути порушення протягом місяця.

 

У липні Нацрада склала протоколи про адміністративні правопорушення щодо недотримання умов прокатних посвідчень на фільми та серіали дев'ятьма телеканалами, у тому числі НЛО TV. Однак добитися в суді штрафів для порушників Нацраді не вдалося.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY