detector.media
01.10.2015 09:09
Премію «Еммі» взяли документальний фільм «Битва за Україну» і канал NBC за висвітлення подій в Україні
Премію «Еммі» взяли документальний фільм «Битва за Україну» і канал NBC за висвітлення подій в Україні

У США відбулася щорічна церемонія нагородження премією «Еммі» за документальні фільми та новинні репортажі (News & Documentary Emmy Awards). Про це повідомляє сайт премії.

 

Фільм розслідувального проекту Frontline американського телеканалу PBS під назвою «Битва за Україну» (The Battle for Ukraine ) взяв «Еммі» у номінації «Найкраще висвітлення термінових новин у новинному журналі». 

 

Фільм був знятий у лютому-квітні 2014 року режисером Джеймсом Джонсом. Як зазначено, стрічка, знята на місцях подій, досліджує «глибоко закріплену ненависть в обох сторонах конфлікту».

 

Кадр з фільму про громадянське протистояння в Україні

 

Програма нічних новин NBC Nightly News американського каналу NBC отримала премію  «Еммі» у номінації «Найкраще висвітлення термінових новин у регулярних випусках новин» за висвітлення подій в Україні.

 

Премія News&Documentary Emmy Awards вручаеться Національної академією телевізійних наук США (NATAS) для відзначення найкращих журналістських матеріалів та документальних фільмів за 40 категоріями. Уперше була вручена 1980 року.

 

Нагадаємо, у Лос-Анджелесі (США) статуетками «Еммі» відзначили найкращі телепрограми і серіали (шоу) США. 67-ма ценеромонія стала тріумфом для міні-серіалу «Що відомо Олівії», який переміг у восьми номінаціях. Його режисером є американка українського походження Ліза Холоденко. Серіал створено на основі роману «американського Чехова», письменниці Елізабет Страут.

 

«Детектор медіа»

Фото - кадр з фільму The Battle for Ukraine, PBS, «Громадське ТБ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY