detector.media
29.09.2015 12:52
На «Інтері» стартує серіал «Червона королева» виробництва Film.ua
На «Інтері» стартує серіал «Червона королева» виробництва Film.ua

У понеділок, 5 жовтня о 21.00 на «Інтері» відбудеться прем'єра 12-серійної мелодрами «Червона королева». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Виробник мелодрами - Film.ua і Shpil. Сюжет засновано на фактах біографії відомої радянської манекенниці Регіни Збарської, яку називали «радянською Софі Лорен» і «найкрасивішою зброєю Кремля».

 

«Наш фільм про красу, про перших радянських манекенниць, які підкорили Париж, - розповідає режисер фільму Алена Семенова. - Прототипом головної героїні стала манекенниця Регіна Збарська, яку в стрічці звуть Регіна Барська. Історія багато в чому перебільшена, прикрашена, зроблена більш казковою. Але має місце багато історичних фактів, в тому числі, і приїзд радянської делегації до Парижу».

 

Головну роль у серіалі зіграла дебютантка

 

У ролі манекенниці знялася молода актриса Ксенія Лукьянчикова, зовнішньо схожа з відомою манекенницею.

 

«Ми дуже довго шукали головну героїню в Україні, Сербії, Польщі, Білорусі, Росії, - розповіла режисер. - Потім перейшли на французів, переглянули всіх віце-міс світу, моделей і балерин. Ми вже зневірилися. У нас було кілька претенденток, але жодна з них повністю не влаштовувала».

 

Для актриси ця роль стала дебютною у кіно. Щоби бути ще подібнішою до Регіни Збарської, Ксенія Лукьянчикова схудла на 14 кілограмів і обрізала довге волосся. Але, як зізнається молода актриса, заради такої яскравої ролі вона була готова на будь-які експерименти.

 

Зйомки картини проходили в Мінську, Бресті, Москві, Санкт-Петербурзі, Самарканді, а сцени паризького показу знімали у Львові. Для подіумних зйомок художник із костюмів Гала Отенко та її команда розробили і створили 24 колекції одягу. Загалом для кіносеріалу створено понад тисячу ансамблів.

 

Париж знімали у Львові

 

«Лише у головної героїні було понад 160 комплектів, у кожної з її подруг - не менше 30, - розповідає Гала Отенко. - Ми повністю реконструювали одяг французьких манекенниць, в якому вони прогулювалися московським ринком під час приїзду Крістіана Діора в 1959 році. Для цих дівчат ми зробили повну реконструкцію аж до головних уборів, взуття, тканини. Ми намагалися, щоб у фахівців, що розуміються на моді того періоду, не виникло до нас жодних питань».

 

Також у серіалі знімались Анатолій Руденко, Артем Ткаченко, Ада Роговцева, Олена Морозова, Тетяна Орлова, Валерій Баринов, Ганна Здор, Наталія Височанська, Анастасія Євграфова, Ганна Сагайдачна та інші.

 

Оператор - Олександр Смирнов. Продюсерами виступають Віктор Мирський і Максим Асадчий.

 

Як писала «Детектор медіа», робочою назвою серіалу була «Краса по-радянськи» , а виробництво від початку велося спільно з Pronto Film.

 

«Детектор медіа»

Фото надане прес-службою телеканалу «Інтер»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY