detector.media
28.09.2015 17:44
Алішер Усманов та Іван Таврін купують «СТС Медіа»
Алішер Усманов та Іван Таврін купують «СТС Медіа»

Російські бізнесмени і співвласники медіахолдингу ЮТВ Алішер Усманов та Іван Таврін підписали угоду з керівництвом медіахолдингу «СТС Медіа» про продаж 75% російського ТОВ «СТС Інвестментс», що керує нині всім бізнесом «СТС Медіа» в Росії та Казахстані. Про це повідомляє РБК з посиланням на джерело, близьке до «СТС Медіа».

 

Медіахолдингу «СТС Медіа» належать ефірні канали СТС, «Домашний», «Перец» і «СТС Love» у Росії та «31 канал» у Казахстані.

 

У липні стало відомо, що гендиректор російського холдингу ЮТВ Андрій Димитров підписав угоду з гендиректором «СТС Медіа» Юліаною Слащевою про ексклюзивне право ЮТВ вести переговори про покупку 75% телеканалу «СТС» (ТОВ «СТС Інвестментс»). Документ на це право дійсний до 30 вересня 2015 року.

 

Після цього холдинг ЮТВ зробив пропозицію викупити 75% операційного бізнесу «СТС Медіа» за $ 200 млн готівкою.

 

Як відзначає РБК, «СТС Медіа» вже кілька місяців шукала покупців на свій бізнес, щоби не порушувати оновленого російського закону «Про ЗМІ», що набирає чинності з 2016 року. Поправки до цього документу забороняють іноземцям володіти понад 20% в якості засновника будь-якого ЗМІ.

 

Найбільшим же акціонером головної компанії «СТС Медіа» - зареєстрованої в американському штаті Делавер CTC Media Inc. - є шведська Modern Times Group (37,9%). Ще близько 36,7% акцій представлені на NASDAQ, а решта 25,4% - у кіпрської Telcrest, що пов'язана з банком «Росія» російського бізнесмена Юрія Ковальчука. Сам пан Ковальчук і його банк з весни минулого року перебувають під дією санкцій Мінфіну США. Через це «СТС Медіа» перераховує Telcrest дивіденди на спеціальний заблокований рахунок, а три представника Telcrest у раді директорів телехолдингу фактично позбавлені права голосу.

 

Алішер Усманов разом з Іваном Тавріним володіє медіахолдингом ЮТВ (телеканали Ю, Disney, «Муз-ТВ»), Mail.ru Group, «ВКонтакте», одноосібно пан Усманов володіє видавничим домом «Коммерсантъ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY