detector.media
28.09.2015 15:21
Документальний фільм українського кінорежисера здобув приз журі Голлівудського кінофестивалю
Документальний фільм українського кінорежисера здобув приз журі Голлівудського кінофестивалю

Короткометражний документальний фільм «Народження митця» українського кінорежисера Наталії Бабенко здобув спеціальний приз журі Голлівудського кінофестивалю. Про це повідомляється на сайті форуму.

 

Наталія Бабенко народилася в Києві. У 2012 році переїхала у США для навчання у Школі мистецтв Tisch при Університеті Нью-Йорка. У її стрічці спільного виробництва України та США йдеться про 17-річну художницю, яка хворіє на ДЦП.

 

 

Спеціальні призи журі здобули ще три лауреати кінофестивалю:

 

- документальний фільм «Серед віруючих» (Among the Believers), що оповідає про ідеологічні баталії, які формують Пакистан і мусульманський світ; авторкою кінокартини виробництва США є Хемал Тріведі (Hemal Trivedi);

 

- фантастичний фільм «Вперед. Убік. Близько!» (Forward. Side. Close!) австрійського кінорежисера Пітера Лерчера (Peter Lercher), що оповідає про 70-річного екстравагантного мешканця австрійського замку, який намагається повернути своє перше кохання;

 

- фантастична стрічка «Вафельна вулиця» (Waffle Street) Ешема і Яна Нелмсів (Eshom Nelms & Ian Nelms), у якій ідеться про тяжку долю співробітника кондитерського цеху.

 

Повний перелік переможців буде оприлюднено тут.

 

Кінофестіваль у Голлівуді в 1997 році було засновано подружжям - Карлосом де Абреу і Дженіс Пеннінгтон. Ними керувало бажання «подолати прірву» між Голлівудом і кінорежисерами-початківцями. Поряд з американськими до програми кінофестивалю залучаються і фільми виробництва європейських країн.

 

«Детектор медіа»

 

Постер - із сайту форуму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY