detector.media
25.09.2015 21:07
Шустер натякнув, що його програма не подобається владі, бо в її аудиторії зріс рейтинг Тимошенко (ОНОВЛЕНО)
Шустер натякнув, що його програма не подобається владі, бо в її аудиторії зріс рейтинг Тимошенко (ОНОВЛЕНО)

Телеведучий Савік Шустер заявив, що його програма не подобається владі через те, яку громадську думку висловлює зібрана в студії суспільно-політичного ток-шоу «Шустер live» аудиторія. Про це він сказав 25 вересня в ефірі «Шустер live» на телеканалі 3s.tv та в інтернеті.

 

«У середньому в нас десь 6 млн глядачів, коли ми виходимо на каналі "1+1", і 3-4 млн, коли ми на каналі "112". У нас у студії представлена вся країна (100 глядачів у студії відповідають за соціально-демографічними показниками населенню країни. - ТК). Ми ніколи нічого вам (аудиторії. - ТК) не говоримо, навіть не спілкуємося з вами на політичні теми, ви просто висловлюєте громадську думку. І це не подобається владі», - сказав Савік Шустер.

 

Він навів результати опитування аудиторії «Шустер live», як вона голосувала на президентських виборах 2014 року і як би вона проголосувала зараз, якби вибори були в найближчу неділю (респонденти самі вказували прізвища політиків, а не вибирали зі списку).

 

 

2014

2015

Петро Порошенко

50%

22%

Юлія Тимошенко

10%

14%

Олег Ляшко

7%

2%

Анатолій Гриценко

5%

7%

 

«Вважати, що програма, яка показує громадську думку, не повинна бути на жодному каналі, - це неправильно», - заявив Савік Шустер.

 

Як відомо, Юлія Тимошенко у 2015 році стала однією з найчастіших гостей програми «Шустер live». Також практично в кожному випуску присутні представники партії «Батьківщина».

 

Натомість колишній головний редактор газети «Вести» Ігор Гужва раніше оприлюднив отриману з власних джерел інформацію, що власника «1+1» Ігоря Коломойського обурила поява в ефірі «Шустер live» 11 вересня глави Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі та підбір аудиторії в студії, якій за підсумками голосування пан Саакашвілі дуже сподобався. Саме це нібито й стало приводом до подальшого зняття з ефіру «1+1» програми «Шустер live».

 

Деякими медійниками висловлювались також інші версії. Наприклад ,буцімто «1+1» намагався домовитися з ведучим ток-шоу та самим Олегом Ляшко про відсутність останнього в ефірі 18-го вересня, задля демонстрації власником каналу лояльності до президента Петра Порошенка. Після відмови в цьому й Шустера, і Ляшка - канал, начебто, й зняв програму з ефіру. Нагадаємо, напередодні стався арешт народного депутата з фракції Радикальної партії Ляшка Ігоря Мосійчука.

 

Нагадаємо, 18 вересня суспільно-політичне ток-шоу «Шустер live» не вийшло в ефірі каналу «1+1». На телеканалі повідомили, що вирішили перенести ефір програми.

 

Приблизно о 20.30 програма почала транслюватися в прямому ефірі каналу «112 Україна».

 

«Нас зняли з ефіру, ми про це дізналися за дві хвилини до ефіру. Я думаю, це домовленість власника каналу з Адміністрацією ПрезидентаЯ вдячний каналу "112 Україна" за можливість вийти в прямому ефірі», - заявив ведучий Савік Шустер.

 

Згодом прес-секретар Президента України  Святослав Цеголко заявив, що Адміністрація Президента не причетна до невиходу програми «Шустер live» в ефір 18 вересня. Також пан Цеголко закликав автора та ведучого програми Савіка Шустера оприлюднити докази щодо звинувачень на адресу АП.

 

25 вересня канал «1+1» повідомив, що «Шустер live» знову не вийде в ефір каналу «1+1». «Такі зміни в програмній сітці обумовлені тим, що між каналом і студією залишилася низка неузгоджених юридичних моментів, для вирішення яких потрібен певний час», - пояснили на каналі.

 

Відтак ток-шоу вийшло в ефір тільки на супутниковому каналі «Савік Шустер студії» 3s.tv та в інтернеті.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY