detector.media
23.09.2015 18:28
СБУ затримала в Дніпропетровську екс-беркутівця за підозрою в антиукраїнській пропаганді в соцмережах
СБУ затримала в Дніпропетровську екс-беркутівця за підозрою в антиукраїнській пропаганді в соцмережах

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали в Дніпропетровську колишнього бійця спецпідрозділу міліції «Беркут», якого підозрюють у веденні активної антиукраїнської пропаганди в соціальних мережах. Про це повідомляє сайт СБУ.

 

За даними СБУ, чоловік за завданням кураторів з «ДНР» став адміністратором кількох груп у соціальних мережах та активно поширював матеріали, спрямовані на зрив мобілізації та дестабілізацію ситуації в країні.

 

Уже відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) Кримінального Кодексу України.

 

«Він відкрито закликав до підтримки злочинних дій терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" та пропагував створення фейкових "республік" в інших областях України. Спільник терористів також збирав відомості про переміщення підрозділів і військової техніки ЗСУ у напрямку зони АТО. Доповідав кураторам про діяльність правоохоронних органів та соціально-політичну обстановку в місті Дніпропетровську», - повідомили в СБУ.

 

Під час проведення обшуку правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності чоловіка. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх можливих спільників затриманого.

 

Нагадаємо, 21 вересня Служба безпеки України затримала у місті Запоріжжя місцеву мешканку. Жінку підозрюють у тому, що вона за грошову винагороду від куратора з РФ розміщувала в соціальних мережах антиукраїнські публікації.

 

«Детектор медіа»

Фото - із сайту СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY