detector.media
23.09.2015 09:41
Українські рекламісти прогнозують еру реклами на мобільних пристроях і тандем телевізійної та інтернет-реклами
Українські рекламісти прогнозують еру реклами на мобільних пристроях і тандем телевізійної та інтернет-реклами

За прогнозами на найближчі два роки, digital-реклама трансформується під запити і тренди портативних пристроїв аудиторії. Нова ера реклами на мобільних пристроях надасть рекламодавцям більше можливостей та інвентарю на різних платформах, модифікуючи відео під параметри мобільних оголошень. Наступна тенденція - тандем digital-реклама і телевізійної. Інтернет-реклама та соціальні мережі вже взаємодіють з телепроектами, підвищуючи конверсію для обох каналів. Про це йшлося на щорічній конференції Future Lab 2015, присвяченій маркетингу, комунікаціям та медіа, повідомляють організатори конференції.

 

Олександр Тисменецький, керівний партнер T-Sell, прогнозує, що наступного року і найближчі кілька років реклама на мобільних пристроях буде сильно зростати. Наразі вона пропонує дешеві інструменти, які мало використовуються локальними клієнтами.

 

«Висока популярність відео in-stream інвентарю та незначний приріст нового відео закладають можливість зростання ціни на цей формат у наступному 2016 році. На зараз багато доступного відеоінвентарю на YouTube-каналі, але ціна CPM досить висока», - також зауважив пан Тисменецький.

 

«Ми не повинні плекати ілюзії на рахунок великого успіху місцевих рекламних технологій, оскільки все впирається в дані. Існує небагато компаній і категорій, які володіють масштабними даними про українських користувачів: Google, Facebook, Mail.ru Group, телеком-оператори, банки, рітейл. Можливо, хтось із українських компаній, що володіють даними, буде готовий інтегруватися з рекламними технологіями і почне заробляти рекламні гроші. Ми готові з ними розмовляти про це», - додав пан Тисменецький.

 

Ірина Андрющенко, директор з розвитку групи StarLightMedia, бачить майбутнє за тандемом телевізійної та digital-реклами, що пропонує рекламодавцю основну можливість - подвійний вплив. «У нас достатньо активна аудиторія, яка йде з телебачення в інтернет, з інтернету - у ТБ. На прикладі нашої групи, тільки на одному СТБ близько 2 мільйонів глядачів проводять час у соціальних мережах. Ринок уже готовий до моделі ТБ + інтернет. Уже достатньо даних щодо аудиторії, і користувачів краще охоплювати цими двома каналами», - вважає вона.

 

Пані Андрющенко також назвала основні стримуючі фактори реклами на мобільних пристроях: «Інші технічні вимоги до рекламного креативу, інші вимірювання, відсутність єдиної панелі cookies з іншими платформами і, як наслідок - складність реалізації єдиних налаштувань. У mobile digital креатив повинен проходити трансформацію, адаптуватися: повідомлення повинні бути таргетованими, а відео - більш коротким».

 

Сергій Аратовський, директор з продажів інтернет-сейлз-хаусу Fish відзначає, що Україна повторю світовий досвід у digital-рекламі, адже інтернет розвивається і стає медіа №2 після ТБ. «Усередині інтернету частки грошей розподіляються так: mobile, соціальні мережі та відео (цей вид реклами в Україні збільшився у 2015 році на 40%). Ці три складових - основні драйвери грошей у мережі».

 

«Наступний тренд - це Big Datа, - вважає пан Аратовський. - Щодо інтернет-маркетингу можна сміливо сказати, що той, у кого є дані користувача, і є королем у digital. Концентрація уваги на аудиторії розвиває популярний напрям programmatic buying - купівля аудиторії на основі аукціонної моделі. У цю сторону потрібно дивитися обережно: спочатку спробувати вкласти 10% бюджету та проаналізувати ефективність. Потім задіяти 20% бюджету і знову дивитися на результати. Якщо все працює, тоді можна включати RTB-технологію в медіаплан вже на постійній основі».

 

Нагадаємо, згідно з прогнозом Всеукраїнської рекламної коаліції, у 2015 році обсяг інтернет-реклами в Україні зросте на 9%, порівняно з 2014 роком, до 2 млрд 315 млн грн. Найбільш стрімко зростатимуть такі види реклами в інтернеті, як цифрове відео (+40%) та інший digital (+13%), тоді як банерна реклама приросте лише на 8%, а пошукова залишиться на місці.

 

Мережева рекламна агенція ZenithOptimedia прогнозує, що у 2016 році у світі мобільна реклама обжене рекламу в газетах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY